Gør hverdagen lettere med Tale til tekst

 

Brugen af stemme-indtastning til at tale i stedet for at skrive på din PC kan være en stor hjælp ved ordblindhed og staveproblemer.

Er du eller dit barn ordblind, eller har du eller dit barn generelt udfordringer med at stave, så findes der faktisk hjælp, så der ikke er nogen grund til at fortvivle over aflevering af større skriftlige opgaver.

Hjælpen findes frit tilgængelig på din computer med Windows 11 og Windows 10 og hedder "Tale til Tekst".


I stedet for at skrive taler du til din computer

I stedet for at skrive på et tastatur i traditionel forstand, så taler du direkte din din computer, hvorefter computeren omdanner det, som du indtaler til tekst ved hjælp af talegenkendelse. 

Stemmeskrivning er et særdeles effektivt hjælpemiddel, hvis du har problemer med at stave, lider af blindhed eller er ordblind, og har behov for at skrive længere tekster, som også evt. også skal afleveres løbende i form af skoleopgaver eller opgaver på jobbet.

Stavevanskeligheder - så skal du da bruge en ordbog?

Der findes en indbygget ordbog, som du automatisk kan benytte på din PC eksempelvis i Word til tekstdokumenter. 

Udfordringen er bare, at mange gange så er den digitale ordbog ikke altid lige præcis, når det gælder ordenes stavemåder og bøjninger.

Du skal derfor ikke betragte "Tale til tekst" som en universal løsning, som kan klare alle dine problemer eller udfordringer med det danske eller engelske skriftlige sprog - men mere som et supplement til ordbogen, og som en mulighed for at blive bedre til at stave og får mere arbejde fra hånden på kortere tid.

Sådan bruger du Talegenkendelse på en PC med Windows 11 og Windows 10

"Tale til tekst" i Windows 11 og 10

Tryk på Windows-tasten + H for at bruge talegenkendelse til at konvertere talte ord til tekst, hvor som helst på din PC med Windows 11 og Windows 10.

Du kan benytte Stemmeindtastning på tværs af apps og programmer som tekstbehandling som Word fra Microsoft, sociale medier som Facebook. TikTok og Twitter og til mails i eksempelvis Outlook og Gmail.

Det bør også være muligt at benytte "Tale til tekst", hvis du benytter en undervisningsportal til skolen eller arbejdsportal på din hjemmearbejdsplads. Hvis det ikke lige fungerer, så er et godt tips, at benytte stemmeindtastning i et tekstdokument på din PC først og herefter eksportere det til den pågældende portal eller simpelthen lave en ren copy and paste af indholdet til den pågældende portal.


Nyere Ældre