PhotoGIMP: Få GIMP til at ligne Photoshop

 


Du kan få det gratis billedredigeringsprogram til at se ud og føles som Photoshop med dette lille hack.

De facto-standarden indenfor billedredigering er Adobe Photoshop, men det kommer absolut ikke billigt, og kan købes som en engangslicens og med et månedligt abonnement.

GIMP er et kraftfuldt og gratis alternativ til Photoshop, der også tilbyder til avanceret billedredigering, og er tilgængeligt til Windows, Linux og macOS.

Den største forhindring ved at skifte fra GIMP til Photoshop er den anderledes brugergrænseflade, der meget forskellig fra Photoshop, hvor tastaturgenvejene også er forskellige udover de velkendte menuer fra Photoshop.

Det er ikke svært at lære at beherske GIMP-brugergrænsefladen, men for nogle mennesker er det bare ikke lige så brugervenligt som Photoshops brugergrænseflade.

PhotoGIMP en hurtig løsning på problemerne

Vil du gerne spare en bunke penge på dit billedredigeringsprogram, men er brugergrænsefladen i GIMP en uoverstigelig forhindring for dig i at udskifte Photoshop, så kommer GIMP-samfundet til undsætning med Diolinuxs PhotoGIMP, der er en komplet brugergrænsefladeudskiftning til GIMP, der bruger Photoshop som skabelon.

PhotoGIMP erstatter ikke kun selve brugergrænsefladen, men den lille app tilføjer også velkendte Photoshop-genveje, ikoner og Python-billedfiltre.

PhotoGIMP-layoutet

GIMP-layoutet bliver med installationen af PhotoGIMP erstattet med en faksimile af Adobe Photoshop der består opdelt i fire hovedafsnit: 1) Dokument fane, 2) Paletter, 3) Værktøjer og 4) Lag og kanaler.

Sådan installerer du PhotoGIMP 

I denne vejledning viser vi dig, hvordan du installerer PhotoGIMP oven på den seneste udgave af GIMP. 

Først skal du dog hente og installere GIMP-programmet på din computer, hvis du ikke allerede har gjort det, og det kan du gøre via dette direkte link

Herefter skal du følge vores PhotoGIMP-installationsvejledning, som er her: 
  1. Download zipfilen og udpak indholdet i en mappe
  2. Åbn mappen, og naviger til mappen \ PhotoGIMP-1.1 \ .var \ app \ org.gimp.GIMP \ config \ GIMP. Du vil se en mappe, 2.10, der indeholder PhotoGIMP-konfigurationsfilerne, der gør GIMP til en Photoshop-faksimile.
  3.  Åbn et nyt Stifinder-vindue og naviger til C: \ Brugere \ YourUserName \ AppData \ Roaming \ GIMP \ en skjult mappe, hvor GIMP gemmer sine konfigurationsfiler. Sørg for at ændre YourUserName til dit eget
  4. Kopier mappen og gem den sikkert i en anden mappe på dit drev. Mappen indeholder konfigurationsfilerne til GIMP. Du kan bruge en sikkerhedskopi af denne mappe til at gendanne GIMP på et senere tidspunkt
  5. Kopier mappen, 2.10 fra den downloadede filmappe, til din GIMP-konfigurationsmappe. Når du bliver bedt om at erstatte filer, skal du vælge ja
  6. Åbn GIMP. De nye konfigurationsfiler indlæses, og du vil se en ny PhotoGIMP-brugerflade

Nyere Ældre