SoundSwitch: Styr dine lydenheder i Windows 11

 

Windows er stadig ikke god til at administrere mere end én lydenhed. Med denne lille app kan du skifte lynhurtig mellem dine lydenheder.

Windows 11 byder på mange spændende nyheder, men det tager stadigvæk alligevel mindst tre klik med musen at skifte mellem et Bluetooth-headset og de indbyggede højtalere i computeren.

Det er al for lang tid, hvis du eksempelvis skal skifte mellem højtalere og hovedtelefoner, fordi du skal deltage i et videomøde på Teams.

Du kan faktisk helt skippe den klodsede lydmenu i Windows 11, hvis du vælger at bruge den smart SoundSwitch-app, hvor du med en tastaturgenvej kan skifte mellem et vilkårligt antal lydenheder.

Sådan kommer du i gang med SoundSwitch

For at komme i gang med at bruge SoundSwitch, så skal du først hente appen til Windows 11 fra den officielle SoundSwitch-hjemmeside, hvorefter du skal installere appen på din PC.


Sådan bruger du SoundSwitch

SoundSwitch Settings

Når du har installeret SoundSwitch til Windows 11 på din PC, så skal du klikke på genvejen til programmet på dit skrivebord. Det første skærmbillede, som du bliver mødt med er Settings og første faneblad er Playback, som viser en oversigt over dine lydenheder. Derudover har du mulighed for at definere en genvej til at skifte mellem dine forskellige lydenheder illustreret ved den røde pil i figur 1.

Derudover findes der et faneblad til Recordings og en med Settings, hvor du kan indstille programmet efter dine egne ønsker.

SoundSwitch - Profiles

Det sidste og mest interessante faneblad under Settings er Profiles, hvor du kan opsætte dine egne lydprofiler fordelt på Playback og Recording fordelt på apps som fx Teams, YouTube, Teams og lign. 

Under hver af de enkelte Lydprofiler har du mulighed for at definere din egen genvej, hvilket er super praktisk og lynhurtigt at udføre i praksis, når man sammenligner med, hvor lang tid det tager at skulle skifte mellem lydenhederne i lydmenuen i Windows 11.

Hvis du generelt er utilfreds med lyden på din PC så viser vi dig her, hvordan du kan forbedre lydkvaliteten på din PC.

Nyere Ældre