Gratis apps som alle PC-gamere bør anvende!

 


Det er sjovt at spille PC-spil, og det er endnu sjovere også at vinde. Med hjælp fra en række gratis hjælpe-apps kan du forbedre dit game.

Der findes en stor mængde af hjælpesoftware og apps indenfor PC-gaming. hvor meget ganske enkelt er noget skrammel, som kun er ude på at lokke penge ud af spilleren.

Men, når det så er sagt, så findes der rent faktisk en lang række apps, der kan hjælpe dig med at vinde flere sejre i dine yndlingspil til Windows 11.

Blandt rækken af hjælpe-apps, kommer vi blandt andet med forslag til, hvordan du forbedrer frame raten, får smukkere spil og kommunikere smartest med teammedlemmerne. 

1. MSI Afterburner - Overvågning og forbedring af ydelsen

MSI Afterburner - Copyright MSI.com

Vi starter ud med det mest grundlæggende, og her et tale om et hjælpeværktøj til at forbedre dit PC-spil. og det er hjælpe-appen MSI Afterburner. MSI Afterburner gør det muligt at overvåge din spil hardware og foretage ændringer i samme. Appen virker både med AMD- og NVIDIA-grafikkort. 

MSI Afterbruner giver dig mulighed for at se status på din GPU-hastighed, temperaturer, blæserhastighed og hvor mange billeder per sekund, du får i spillet også kendt Frame per secund.

Hvis du har mod på det, har du mulighed for manuelt alt indstille strømgrænserne og hastigheden på GPU'en også kendt som overclocking (vær påpasselig med det, da garantien bortfalder på din PC, og du kan let ødelægge den som følge af overbelastning).

Platform: Windows 11 (og Windows 10)

Pris: Gratis

Download: msi.com

2. Discord - Bedste kommunikationsplatform til PC-gaming

Discord - Copyright Discord.com

Kommunikationen er vital for alle med fokus på online gaming, når du eksempelvis kan kommunikere med teammedlemmerne i CS:GO og Call of Duty.

Den bedste og mest populære hjælpe-app til at løfte kommunikationsopgaven under PC-gaming er Discord, der er en gratis Voice over IP-applikation designet til gamere. Den specialiserer sig i tekst-, billede-, video- og lydkommunikation. 

Udover at kommunikere under de forskellige turneringer, så har du også mulighed for med Discord på en simpel og hurtig måde at arrangere turneringer med vennerne. 

En smart detalje ved Discord er, at mange spiludviklere og PC-producenter har oprettet deres egne kanaler, som du kan tune ind på for de seneste nyheder omkring spil og hardware.

Platform: Windows 11 (og Windows 10)

Pris: Gratis

Download: discord.com

3. Steam - Bedste spilplatform til Windows 11

Steam - Copyright Steam.com

Det første app. som de fleste PC-gamere starter ud med at installere på computeren er typisk Steam, det siger statistikken i hvert fald. Steam er både en spilplatform og en spilbutik, hvor du kan finde tusindvis af populære spiltitler til din Windows 11-PC.

Tjenesten anvendes altså i praksis til at organisere en række computerspil, spillerens netværk og køb af spil. Blandt andre er spillene Half-Life 2, Counter Strike: Source, og Counter Strike: Global Offensive knyttet til platformen.

Steam kan mange ting, men den mest grundlæggende og fede funktion er efter vores mening, at være et spilbibliotek for spilleren, der får fantastisk enkelt overblik over alle sine spil på et sted.

Derudover har Steam for vane, at lave sin egen julekalender i december måned, hvor alle tilmeldte kan få et gratis spil hver dag, så længe spilkalenderen løber. Vi har også lavet en liste med 7 tips til dig der spiller på Steam, som du sikkert vil få meget glæde af.

Platform: Windows 11 (og Windows 10)

Pris: Gratis

Download: steam.com

4. WinDirStat - Få mere plads på harddisken til dine PC-spil

WinDirStat - Copyright Windirstat.net

Du kan sikkert nikke genkendende til situationen. Du netop har installeret Steam til Windows 11 på din PC. og er klar til at downloade dine første spil. Du finder så ud af, at du ikke har plads nok på harddisken til at installere alle de spil, som du gerne vil.

Her kommer den lille hjælpe-app WinDirStat ind i billedet, da den kan hjælpe dig med at få ryddet op på harddisken på din computer.

WinDirStat er en gratis og open source grafisk diskanvendelsesanalysator til Windows, der kan hjælpe brugeren med at finde gamle installationsfiler og afinstallere disse for at skabe mere plads på harddisken til nye spil.

Platform: Windows 11 (og Windows 10)

Pris: Gratis

Download: windirstat.net

5. OBS Studio - Bedste gratis skærmoptager til PC-spil

OBS Studio - Copyright Obsproject.com

Lige så snart du får styr på dine spil og du begynder at få erfaring, vil du helt sikkert videreformidle dine spilevner til et publikum, og det kan du gøre ved at optage spillet med en skærmoptager, hvorefter du kan dele materialet eksempelvis på YouTube eller Discord.

OBS Studio er en fantastisk og gratis screen recorder-app, hvor du kan optage dine spil og endda streame live til et publikum, mens du spiller dit yndlingsspil.

I sin enkelthed er OBS Studio rigtig god til den ene grundlæggende funktion, som er at være en særdeles velfungerende skærmoptager-app til gaming-folket - hverken mere eller mindre.

Platform: Windows 11 (og Windows 10)

Pris: Gratis

Download: obsproject.com

Nyere Ældre