Vi har samlet 7 tips, der kan hjælpe dig til at få endnu mere ud af din Steam-konto.
Uanset om du er helt ny i gamet eller har spillet på din PC i mange år, så har vi her samlet 7 tips og tricks til dig, så du kan få mere ud af oplevelsen, når du spiller på Steam.
Du kan både bruge vores tips, hvis du bruger en Windows computer, når du spiller på Steam, men du kan også bruge dem, hvis du foretrækker at spille på en Mac.
Steam
Valve Corporation står bag spilplatformen Steam. Platformen anvendes primært til at organisere computerspil, spillernes netværk og muligheden for at købe spil. Når du har købt et spil på Steam, får du en licens, der kan bruges til at downloade spillet. Derved er det ikke nødvendigt med fysiske kopier af spillet, for at få det installeret. Det er på Steam også muligt at tilføje spilmodifikationer (de såkaldte MODs) og gratis spil. Der er ca. 120 millioner aktive månedlige brugere på Steam, så der er tale om en meget populær spilplatform.
Men det er ikke kun det massive udvalg af spil, som er godt ved Steam. Vi giver dig hermed et par tips og tricks, som du kan bruge, for at få mest muligt ud af din spiloplevelse.
Tip nr. 1: Del dit spilbibliotek med dine venner
Det er ikke sikkert, at du er klar over det. Men det er rent faktisk muligt for dig at dele dit spilbibliotek med dine venner. Du kan nemlig vælge helt op til fem brugere, der kan få adgang til dit spilbibliotek. Det vil de kunne tilgå på tværs af hele ti enheder, som du blot skal godkende for at give adgang.
Sådan deler du dit spilbibliotek på Steam
Hvis du gerne vil give venner eller familie adgang til at bruge dit spilbibliotek, kan du nemt gøre dette. Du skal blot gøre følgende:
- Åbn appen Steam
- Klik på Steam som du finder i øverste venstre hjørne af skærmen
- Vælg Indstillinger
- Herefter vælges Familie som du finder i sidemenuen
- Klik på det felt, hvor der står Godkend biblioteksdeling på denne computer
Nu har du valgt at dele indholdet af dit Steam bibliotek.
Sådan tilbagekalder du adgangen til dit spilbibliotek på Steam
Der kan være flere grunde til, at du måske ikke længere ønsker at dele dit Steam spilbibliotek. Uanset, hvad grunden er, så er det heldigvis nemt at tilbagekalde adgangen igen. Du skal blot gøre følgende:
- Åbn appen Steam
- Klik på Steam som du finder i øverste venstre hjørne af skærmen
- Vælg Kontooplysninger i rullemenuen
- Herefter vælges Familieindstillinger
- Klik på det felt, hvor der står Administrer deling af familiebibliotek
- Under Delingsstatus skal du klikke på Tilbagekald på enheder eller konti
Nu kan du selv vælge de aktive konti eller enheder, du ikke længere ønsker skal have adgang til dit Steam spilbibliotek.
Tip nr. 2: Slå Steam Guard og tofaktorautentificering til
Hvis du gerne vil have din spil i frem og derfor sikre din Steam-konto mod uautoriseret adgang, så er Steam Guard et nyttigt værktøj. For Steam Guard og tofaktorautentificering kan være med til at give tilføre et ekstra højt sikkerhedsniveau til din konto.
Sådan slår du Steam Guard og tofaktorautentificering til
Det er hurtigt og enkelt at sikre din konto med Steam Guard. Du skal blot gøre følgende:
- Åbn appen Steam
- Klik på dit brugernavn
- Vælg Kontooplysninger i rullemenuen
- Herefter vælger du Administrer Steam Guard, som du finder under Kontosikkerhed
Du kan også få adgang til at slå Steam Guard til i din browser. Du skal blot være logget ind på din Steam-konto og have denne åben. Du finder menuen du skal bruge i øverste højre hjørne.
Når du først har aktiveret Steam Guard, kan du få få koder sendt til enten din telefon eller din mail. Du kan også vælge at fjerne din forhåndsgodkendelse af andre enheder end den, du selv bruger. Steam anbefaler at du vælger at få tilsendt koder til din telefon. For på den måde fungerer Steam Guard også som tofaktorautentificering, når du logger på.
Tip nr. 3: Indstil Familievisning
Familievisning er primært et værktøj, der er tiltænkt forældre eller andre voksne, der har valgt at dele deres Steam-konto med yngre brugere i stedet for at oprette en helt særskilt konto til disse. Det er meget smart, hvis der er tale om små børn, der ikke selv skal have adgang til hele udvalget af spil i Steam.
Familievisning er et værktøj, der giver de voksne i familien muligheden for at tilpasse, hvilke dele af Steam der skal være tilgængeligt for andre brugere i familien.
Sådan slår du Familievisning til på Steam
Hvis du genre vil bruge funktionen Familievisning og dermed styre, hvilke spil dit barn skal have adgang til, kan du nemt gøre dette. Du kan slå Familievisning til ved at gøre følgende:
- Log ind på den Steam-konto, som dit barn skal bruge
- Klik på Steam, som du finder i øverste venstre hjørne
- Vælge Indstillinger
- Herefter vælges Familie
- Klik på Administrer familievisning
- Herefter kan du vælge, hvad den beskyttede konto skal have adgang til: Det kan være Kun spil, jeg vælger, eller Alle spil, samt onlineindhold og sociale funktioner.
- Klik herefter på Næste
- Har du valgt Kun spil, jeg vælger, genererer Steam en liste over alle dine spil, og du skal nu klikke på, hvilke spil du vil have PIN-beskyttet
- Klik på Næste, bekræft din mail-adresse, og klik på Næste
Dit barns Steam-konto har nu adgang til de ting, som du har valgt.
Sådan slår du Familievisning fra på Steam
Hvis du har tilknyttet Familievisning på dit barns Steam-konto, men du ikke længere vurdere, at dette er nødvendigt, kan du nemt og hurtigt deaktivere Familievisning igen. Du skal blot gøre følgende:
- Log ind på den Steam-konto, som dit barn skal bruge
- Klik på Steam, som du finder i øverste venstre hjørne
- Vælge Indstillinger
- Herefter vælges Familie
- Klik på Administrer familievisning
- Vælg Deaktiver familievisning
Nu er dit barns Steam-konto ikke længere underlagt værktøjet Familievisning.
Tip nr. 4: Brug Steam Remote Play Together
Steam har en indbygget funktion, der hedder Remote Play. Denne giver dig muligheden for at kunne spille lokale multiplayer spil sammen med både venner og familie. Det går du på, at en spiller ejer og styrer spillet. Ejeren kan så give adgang til at op til fire andre spillere kan være med.
Hvilke spil på Steam understøtter Remote Play
Hvis du gerne vil tjekke, hvilke spil, der understøtter funktionen Remote Play, kan du nemt slå det op på Steam. Du skal blot gøre følgende:
- Åbn appen Steam
- Klik på Kategorier
- Vælg Remote Play under Særlige sektioner
Nu får du en liste frem med alle de spil, der er kompatible med Remote Play.
Sådan starter du et spil med Remote Play Together på Steam
Nu du har udvalg et spil, der kan spilles med Remote Play Together, som du gerne vil spille med venner eller familie, er du klar til at starte spillet. Du skal blot gøre følgende:
- Sørg for at dine venner er logget ind på Steam fra deres enheder
- Åbn spillet
- Åbn Steam Overlay i spillet
- Find din venneliste, højreklik på navnene på de personer, du vil spille med
- Klik derefter på Remote Play Together
Når alle dine inviterede venner har accepteret, kan du begynde spillet.
Tip nr. 5: Lav orden i dit Steam bibliotek
Alle de spil, som du har adgang til på Steam vil blive præsenteret i alfabetisk rækkefølge i venstre side af skærmen. Men det er ikke sikkert, at du finder dette særligt praktisk. Det kan specielt være irriterende, hvis du har rigtig mange spil. Derfor kan du heldigvis også selv gøre noget for at skabe mere orden i dit bibliotek. Du kan nemlig vælge at oprette en eller flere samlinger af spil.
Sådan opretter du en Steam bibliotekssamling
Hvis du gerne vil have et bedre overblik over dine spil, kan du vælge at oprette samlinger i dit Steam bibliotek. Det gør du på følgende måde:
- Åbn appen Steam
- Klik på Bibliotek
- Vælg Samlinger
- Herefter kan du trykke på Opret samling og navngive dine samlinger
- Nu skal du blot trække og slippe de spil, du vil medtage i dine forskellige samlinger
- Samlingerne gemmes automatisk
Når du har oprettet en eller flere samlinger vil du kunne finde dine favoritspil under den givne samling og skal ikke længere lede på en lang alfabetisk liste.
Tip nr. 6: Tilføj og spil ikke-Steam-spil
Det kan være, at du gerne vil spille et bestemt spil, der desværre ikke findes på Steam. Men lad ikke dette stoppe dig. For hvis du har en Steam-konto, kan du nemlig godt få adgang til både at tilføje og spille spil, der ikke i forvejen er på Steam. Der er faktisk tale om en ganske enkel måde, når du vil tilføje ikke-Steam-spil til dit Steam bibliotek.
Sådan tilføjer du ikke-Steam-spil til dit Steam bibliotek
Hvis du står i den situation, at du gerne vil have føjet et spil, der ikke er fra Steam, til dit spilbibliotek, kan du gøre det på følgende måde:
- Åbn appen Steam
- Klik på Tilføj spil som du finder i nederste venstre hjørne af skærmen
- Herefter kan du trykke på Tilføj et ikke-Steam-spil
- Nu åbner Steam et vindue med de spil, der findes på din computer
- Markér de spil, du vil tilføje til dit Steam bibliotek
- Klik herefter på Tilføj valgte programmer
Når du har tilføjet dine egne spil til dit spilbibliotek på Steam, vil du kunne se dem i den biblioteksliste, du finder i venstre side af din skærm. Spillene vil indgå i alfabetisk rækkefølge sammen med dine øvrige spil. Hvis du gerne vil have en bibliotekssamling med dine egne spil, kan du i tip nr. 5 læse om, hvordan du opretter en bibliotekssamling.
Tip nr. 7: Tilpas din båndbredde på Steam
Når du vælger at spille via Steam er du sikkert klar over, at der er tale om en online tjeneste. Det vil sige, at Steam bruger din adgang til internettet, når du skal downloade spil herfra. Derfor kan du godt opleve, at det kan tage lidt tid at få dit gameplay i gang. Det kan også medføre, at hvis du har en lidt sløv internetforbindelse, så vil Steam måske sætte sig på hele din forbindelse. Det vil med andre ord sige, at Steam ikke efterlader ret meget downloadhastighed til andre ting. Hvis du ikke skal bruge din computer til andet end at spille, vil det nok ikke have den helt store betydning for dig. Men hvis du står i en situation, hvor du gerne vil have mulighed for at multitaske under en download, kan det være et problem. Men der er heldigvis en læsning på problemet. For du kan nemlig begrænse Steams downloadhastighed. På den måde vil der stadig være nok ledig downloadhastighed på dit bredbånd til at du også kan lave andre ting.
Sådan tilpasser du Steams downloadhastighed
Nå du selv vil have lov til at bestemme om Steam skal sætte sig på hele din bredbåndsforbindelse eller om Steam skal gøre det muligt for dig at lave andre ting, kan du tilpasse downloadhastigheden. Det gør du på følgende måde:
- Åbn appen Steam
- Klik på Steam, som du finder i øverste venstre hjørne
- Vælg Indstillinger
- Klik på Downloads
- Markér afkrydsningsfeltet ud for Begræns båndbredde til
- Nu kan du indtaste din foretrukne downloadhastighed og klikke på OK
Hvis du ikke længere har behov for at begrænse downloadhastigheden, kan du til enhver tid justere eller fjerne begrænsningerne igen.
Flere gode råd
Vi har tidligere skrevet om flere gode råd til dig, der gerne vil have mere ud af din spiloplevelse på din computer. For eksempel har vi skrevet om, hvad du kan gøre, hvis din PC genstarter, når du spiller spil på den.
Vi har også tidligere beskrevet en række andre gratis apps, som alle PC-gamere bør anvende, da de kan være med til at give dig en langt bedre oplevelse, når du spiller.