Sådan frigøres plads efter opgradering til Windows 11


Opgradering til Windows 11 efterlader en kopi af den forrige installation, som optager meget plads på harddisken. Se hvordan du sletter filerne.

Når du opgraderer til Windows 11 fra Windows 10, så opretter installationsprogrammet automatisk en kopi af den tidligere version af Windows, som der gemmes på harddisken.

Der er i praksis tale om en indbygget beskyttelsesfunktion, hvor der lagres en sikkerhedskopi af den gamle Windows 10-version, som kan benyttes til genopretning af systemet, hvis noget går galt under selve installationen af Windows 11.

Efter at opgraderingen med Windows 11 er fuldført perfekt, så forbliver sikkerhedskopien af den gamle Windows-installation stadigvæk gemt under mappen "Windows.old", hvor den optager meget plads på harddisken.

Hvis du i forvejen har en PC, der er ved at løbe tør for plads, før du har foretaget opgraderingen til Windows 11, så kan pladsen blive kritisk efter fuldendt installation af styresystemet. Du kan derfor vinde meget ved at foretage en diskoprydning på din PC i Windows 11.

Du vil typisk kunne frigøre helt op til 12 GB plads på harddisken ved at slette sikkerhedskopien af de gamle Windows-filer.

Sådan frigøres plads efter opgradering til Windows 11

Du kan vælge at frigøre plads efter opgraderingen til Windows 11 ved hjælp af den indbyggede funktion Diskoprydning i Windows 11. Her viser vi dig nu, hvordan du frigør plads efter en opgradering til Windows 11 ved hjælp af "Indstillinger", hvilket du gør sådan her.
  1. Højreklik på Start-knappen på Proceslinien
  2. Vælg nu Indstillinger
  3. Nu skal du vælge System i venstre side
  4. Klik herefter på Lager
  5. Klik på nu på Midlertidige filer i højre side
  6. Vælg nu Tidligere versioner af Windows 
  7. Lav nu en Markering ud for feltet med Tidligere versioner af Windows
  8. Klik nu på Fjern filer ovenover
Når du har udført hvert trin, som vi har angivet i ovennævnte vejledning, så fjernes alle de tidligere installationsfiler af Windows sammen med alle andre midlertidige filer, som du har afkrydset til sletning på harddisken.

Besøg Windows 11 Hub for alt du skal vide omkring Windows 11.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol