Det svære valg: Gamer PC eller spilkonsol?

 

Er der noget, der kan sætte sindene i kog blandt gamermiljøet, så er det spørgsmålet om, hvilken platform, der er bedst til gaming.

Hvad er egentlig den rigtige platform? Svaret på det spørgsmål afhænger ganske enkelt af den enkelte gamers behov og præferencer.

Få action i sofaen med den nyeste spilkonsol eller kør skrivebords-setup med gamer PC, da de to platforme også omkring de fysiske anvendelsesmuligheder er forskellige.

Gamer PC er dyr men har billige spil

En Gamer PC koster typisk flere penge, hvilket for mange er en direkte ulempe for at købe en gaming computer. Modsat så er spillene til en Gamer PC billigere end spil til en spilkonsol, hvilker for mange vil være et stort plus, når der skal købes mange spil.

Mange spil herunder indiespil udgives kun til PC, så det tæller for at vælge en Gamer PC, hvis det er et must.


Gamer PC byder på flere anvendelsesmuligheder

En Gamer PC med Windows 10 byder på langt flere muligheder end en spilkonsol med sin alsidighed til at udføre andre opgaver som tekstbehandling, billedbehandling, videoredigering og kodning. En bærbar gamer PC kan udover at spille på anvendes i skolen, på jobbet eller privat derhjemme som et særdeles alsidigt værktøj.

Gamer PC er fremtidssikret til at spille de nyeste spil

Den store forskel på en Gamer PC og en spilkonsol er det faktum, at en Gamer PC nok er dyrest i indkøb, men på den lange bane er den billigere, da den kan opgraderes med nyt grafikkort, mere hukommelse og større harddisk, så den altid kan spille de nyeste spil. Det samme gør sig ikke gældende for spilkonsoller, hvor brugeren hver 2. eller 3. år skal ud og købe den nyeste udgave for at kunne spille de seneste spil.

Konklusion

Gamer PC og spilkonsol har hver for sig en række begrænsninger og muligheder, hvor vi dog generelt mener, at gameren er bedst stillet med en Gamer PC på den lange bane med muligheden for at opgradere hardwaren til at spille de nyeste spil, de mange flere anvendelsesmuligheder og det økonomiske perspektiv.

Alligevel er svaret for mange gamere ikke entydigt, når der skal vælges spilplatform, men som vi skrev først i artiklen, så er det mest afgørende for valget mellem en Gamer PC og en spilkonsol, gamerens faktuelle behov og præferencer. De andre punkter er også vigtige, men behovet og præferencer er de mest afgørende kriterier, når der skal vælges platform.


Nyere Ældre