Guide: De bedste sider med gratis billeder til download

 


Her finder du de bedste hjemmesider med gode, gratis billeder til din blog, hjemmeside, nyhedsbrev eller opdatering på Facebook. Søg, download, og brug løs - det er 100 gratis at bruge billederne.

Det kan være svært at gennemskue, hvilke licenser og rettigheder, du skal bruge, for at udnytte et billede, som du har fundet via en Google søgning.

Derfor er det ret handy med dedikerede hjemmesider med gratis og 100% licensfrie billeder, som du må bruge lige, som du lyster - bare du husker på, at du må ikke videresælge billederne.

Finder du et billede, som du bliver ekstra glad for, så kan du jo altid donere 1 dollar eller mere til designeren, da de jo arbejder gratis.

For at gøre det nemmere for dig, så har vi rangeret udbyderne med stjerner. Jo flere stjerner, jo bedre er siden og udbuddet af indhold efter vores mening.

Pixabay.com (*****)

Pixabay er en sammenslutning af kreative personer, der deler billeder og videoer uden krav om copyright. Alt materiale bliver offentliggjort med Pixabay Licens, hvilket gør dem sikre at anvende uden at man behøver at spørge efter tilladelse eller kreditere fotografen - selv ikke hvis det er til kommercielle formål.

Antal billeder: Over 500.000


Freeimages.com (***)

Gennemse gratis stockfotos og find det perfekte royaltyfrie billede hurtigt. Download gratis lagerbilleder i høj kvalitet til hver dag eller kommerciel brug. Gennemse fotos efter emne, fotograf eller endda kamera - alt gratis til personlig og kommerciel brug.

Antal billeder: Over 300.000


LibreStock.com (**)

LibreStock scanner og indekserer de bedste gratis fotos fra de bedste sider med billeder, så du kan finde det perfekte billede meget hurtigere. Altså en billedsøgemaskine, hvor du ledes videre til andre hjemmesider, og derfor ikke en dedikeret udbyder af gratis billeder som eksempelvis Pixabay.

Antal billeder: Over 60.000


Generelt omkring brugen af gratis billeder

Du må kun bruge billeder, som du har licens til. Gratis billeder er ofte licenseret under ”Creative Commons” licens, der forklarer hvad du må og ikke må. Omkring redigering af gratis billeder, så anbefaler vi, at du tjekker licensen, inden du downloader billedet. Vær også opmærksom på problematikken omkring rettighederne til selve billedindholdet eksempelvis modeller og bygninger og andre motiver, At fotografen giver lov, er ikke det samme om hjemmesiderne med billeder, har fået overdraget rettighederne til det nævnte billedindhold fra modellerne og ejerne af de pågældende motiver.


Nyere Ældre