Alt du skal vide omkring systemgendannelsespunkt i Windows 10

 

Se hvordan du opretter et systemgendannelsespunkt, hvad du kan bruge det til, og hvordan du anvender det i praksis.

Har Windows 10 ikke kørt optimalt på det sidste, så kan det være et specifikt program, der ødelægger dit system. Du har måske installeret en ny App eller driver, hvorefter du oplever at Windows går ned eller bliver præsenteret for den berømte "Blå Skærm".

Altsammen rigtig træls, men der der faktisk en vej ud af redeligheden, hvor du kan undgå at alt går tabt,
hvis du har oprettet et systemgendannelsespunkt, der kan rulle din pc tilbage til dette punkt, hvor alting fungerende korrekt.

Hvad er et systemgendannelsespunkt

Et systemgendannelsespunkt er et øjebliksbillede af Windows til enhver tid. Du kan manuelt oprette systemgendannelsespunkter regelmæssigt, og hvis Windows nogensinde går i stykker, kan du bringe det tilbage til et punkt, før problemet opstod. Den bedste ved at bruge denne metode er, at kun systemfiler og indstillinger påvirkes, mens alle dine dokumenter og personlige filer forbliver uberørt.

Derfor bør du benytte et systemgendannelsespunkt 

Windows 10 opretter automatisk et systemgendannelsespunkt ved vigtige øjeblikke, når du eksempelvis installerer bestemte softwareprogrammer og drivere eller anvender Windows-opdateringer. 

Du bør dog også selv manuelt oprette disse punkter regelmæssigt, måske et par gange om måneden, for at sikre, at dit system kan gendannes til en nylig tilstand i tilfælde af et uheld. Du bør også oprette en, før du laver nogen form for større ændringer i Windows 10, der utilsigtet kan føre til en ustabil PC eller andre problemer.

Oprettelse af et systemgendannelsespunkt

For at oprette et systemgendannelsespunkt i Windows 10, skal du gøre sådan her.
  1. Skriv Opret et gendannelsespunkt i søgefeltet på proceslinien, og vælg det derefter på listen med resultater.
  2. Vælg Opret på fanen Systembeskyttelse under Egenskaber for system.
  3. Skriv en beskrivelse af gendannelsespunktet, og vælg derefter Opret > OK.

Gendan fra et systemgendannelsespunkt

Nu er du klar til at få din pc tilbage til et tidligere tidspunkt, der kaldes et systemgendannelsespunkt. Du gendanner fra et systemgendannelsespunkt i Windows 10 ved at gøre sådan her.

  1. Skriv Kontrolpanelet i søgefeltet på proceslinien, og vælg det på listen over resultater.
  2. I søgefeltet i Kontrolpanel skal du skrive Genoprettelse.
  3. Vælg Genoprettelse > Åbn Systemgendannelse.
  4. I feltet Gendan systemfiler og indstillinger skal du vælge Næste.
  5. Vælg det gendannelsespunkt, du vil bruge, på listen over resultater, og vælg derefter Søg efter påvirkede programmer.
  6. Du får vist en liste over elementer, der vil blive slettet, hvis du fjerner denne gendannelsespunkt. Hvis det er i orden med sletningerne, skal du vælge Luk> Næste > Udfør.

Hvis din computer stadigvæk ikke virker tilfredsstillende efter en gendannelse, så er det måske på tide at udskifte din gamle PC med en ny model.

Nyere Ældre