Guide: Deaktivering af Automatisk reparation i Windows 11


Vil du gerne undgå at Windows 11 går i selvsving, kan du deaktiverer funktionen automatisk reparation.

Hvis du også har prøvet at selvreparationsmekanisme får din Windows computer til at sidde fast i en uendelighed, har vi godt nyt til dig. For du kan nemlig selv både aktiverer og deaktiverer den automatisk reparation på din computer med Windows 10 og 11. 

Automatisk reparation i Windows 11

Hvis du har en computer med Windows 10 eller Windows 11, kommer den med en indbygget funktion, der skal hjælpe dig med både at fejlfinde, men også løse de mest almindelige problemer, der kan være medvirkende til, at din computer ikke vil indløse korrekt. Du skal med andre ord ikke selv aktivere denne funktion. Der sket helt automatisk.

Hvis din computer eksempelvis har oplevet problemer under opstarten to gange i streg, vil selvreparationsmekanismen blive aktiveret, når du starter op tredje gang. Det medfører at din computer kører flere forskellige diagnostiske tests for at afklare, om der er et startproblem, der i så fald bliver repareret.

Når selvreparation går i selvsving

Som med så meget andet, kan der dog ske fejl under processen med automatisk fejlfinding og reparation. For du kan godt komme ud for, at den automatiske reparation medfører, at din computer kommer til at sidde mere eller mindre fast i en uventet sløjfe.

Heldigvis er du ikke tvunget til at bruge den automatiske selvreparation som er indbygget i både Windows 10 og Windows 11.

Automatisk reparation kan fravælges

Det er ligegyldigt, om din grund til at fravælge automatisk reparation, er, at du gerne vil undgå at din computer kommer til at bruge alt for lang tid på at analysere sig frem til eventuelle fejl, eller om det er fordi du hellere selv vil fejlfinde og løse eventuelle opstartsproblemer manuelt. For fremgangsmåden for deaktivering er ens uanset, uanset dine grunde til at bruge den.

Windows har ikke gjort det nemt for dig, hvis du gerne selv vil stå for fejlfindingen og derfor ikke bruge deres automatiske reparation. Men hvis du har lidt tålmodighed, kan det godt lade sig gøre for dig at slippe for den automatiske funktion. Vi vil her give dig en lille guide til, hvordan du kan både deaktivere og senere aktivere automatisk diagnose og reparation i operativsystemet. 

Sådan deaktiveres automatisk reparation i Windows 11

Hvis du gerne vil deaktivere den automatiske reparation, der sker i Windows 10 og Windows 11, når din computer har sin tredje mislykkede opstart, skal du gøre følgende:
 1. Åbn Start på din computer
 2. Søg efter kommandoprompt og højreklik på det øverste resultat
 3. Vælg indstillingen Kør som administrator
 4. Skriv kommandoen "bcdedit" i administratorkommandoprompten
 5. Tryk på Enter
 6. Bekræft, at værdierne reoveryenabled og identifier under afsnittet Windows Boot Loader er indstillet til "{current}" og "yes"
 7. Skriv følgende kommandoen "bcdedit / set {current} recoveryenabled no" for at deaktivere automatisk reparation
 8. Tryk på Enter
Selve nej-værdien i kommandoen i kommandoprompt sørger for, at deaktivere den automatiske reparation. Det vil med andre ord sige, at når du har gennemført disse trin, vil diagnosticerings- og reparationsfunktionen ikke længere køre automatisk.

Sådan aktiveres automatisk reparation i Windows 11

Hvis du har slået den automatiske reparation fra i Windows 10 eller Windows 11, kan du godt fortryde denne handling igen. For er den automatiske reparationsfunktion deaktiveret på din computer, skal du gøre følgende for at genaktivere den igen:
 1. Åbn Start på din computer
 2. Søg efter kommandoprompt og højreklik på det øverste resultat
 3. Vælg indstillingen Kør som administrator
 4. Skriv kommandoen "bcdedit" i administratorkommandoprompten
 5. Tryk på Enter
 6. Bekræft, at værdierne reoveryenabled og identifier under afsnittet Windows Boot Loader er indstillet til "{current}" og "no"
 7. Skriv følgende kommandoen "bcdedit / set {current} recoveryenabled yes" for at genaktivere automatisk reparation
 8. Tryk på Enter
Selve ja-værdien i kommandoen sørger for, at genaktivere den automatiske reparation. Det vil med andre ord sige, at når du har gennemført disse trin, vil diagnosticerings- og reparationsfunktionen igen køre helt automatisk. Så hvis din computer har opstartsproblemer, vil den fremover igen diagnosticere problemet, for herefter at gå i gang med reparationen. 
Nyere Ældre