Få sjovere videochat med disse 11 tips


Undgå kedelige videochatmødet. Vi giver dig her 11 måder til at gøre dit opkald meget sjovere i Zoom, FaceTime og Google Meet.

Du kan både ændre din baggrund, bruge sjove billedtekster og justere for dårlig belysning, når du skal mødes med venner eller kollegaer i et online forum. Så undgå de kedelige og dårlige videochatmøder med vores 11 tips.

Hvad er videochat

Videochat fungerer ved at to eller flere personer kommunikerer i realtid gennem en videochat-app eller et program. For at kunne bruge videochat skal du have en enhed med et kamera og en mikrofon, som f.eks. en smartphone, tablet eller computer. Når du starter en videochat, åbner du den app eller det program, du vil bruge, og vælger den eller de personer, du vil tale med. Herefter kan alle mødedeltagerne både se og høre hinanden i realtid på skærmen. De forskellige apps og programmer til videochat kan have forskellige funktioner.

Der er tale om en praktisk måde at holde møder eller tale med venner og familie, især når I ikke lige kan mødes personligt. Der findes mange forskellige apps og programmer til videochatmøder, som f.eks. Microsoft Teams, Zoom, Google Meet og FaceTime, som alle giver mulighed for at deltage i videoopkald og -møder.

Tips til Zoom

Hvis du er en af dem, der bruger Zoom, når du skal mødes online med andre, har vi her en række tips, som du måske kan få stor glæde af. 

Tip nr. 1: Skift din zoombaggrund, brug filtre og avatarer

Det kan være yderst uinspirerende at sidde og stirre på dit eget ansigt, der er indrammet af din rodede stue eller dit helt almindelige og dårligt oplyste hjemmekontor, når du er på Zoom. Hvis du selv føler dig lettere inspireret ved at kigge på dit eget skærmbillede, kan du næsten være sikker på, at de gør de andre mødedeltagere også. Men det kan du heldigvis hurtigt gøre noget ved. For med få ændringer, kan du transporter dig dig selv til stranden eller andre steder. Godt kan ikke fysisk, men via din baggrund. For det er nemt og hurtigt at ændre og tilpasse din baggrund, når du bruger Zoom. Du skal blot gøre følgende:
 1. Åbn Indstillinger í Zoom 
 2. Vælg baggrund og effekter
 3. Herefter vælges virtuel baggrund 
 4. Nu kan du vælge eller uploader den baggrund, du ønsker 
Så nemt er det at ændre udseende af din skærm, når du mødes i Zoom.

Det er også herunder du finder forskellige videofiltre til Zoom, som du kan vælge at lege med og du kan endda vælge at bruge en avatarer, der kan gøre dig til et sødt dyr, hvis du vil ændre dit udseende endnu mere.

Tip nr. 2: Nik opmærksomt under hele Zoom-mødet

Tip nr. 2 er ikke et vi ligefrem vil anbefale, men det kan dog bruges, hvis du finder det passende. Du kan nemlig vælge at oprette en tilpasset baggrund, der blot er en løkke - altså en gentagelse - af dig selv, der sidder og nikker samtykkende under hele mødet.

Du skal gå ind i indstillingerne for baggrund ligesom i tip nr. 1. Herefter skal du tilføje en videofil i som baggrund, af dig selv, der sidder og nikker. Du skal muligvis sørge for, at din Zoom er opdateret, og at du opfylder minimumssystemkravene. Når du indsætter denne fil som baggrund, vil den køre i en uendelige løkke, så du hele tiden sidder og nikker.

Tip nr. 3: Tænd og sluk din zoommikrofon med mellemrumstasten

Der er ikke noget, der kan forstyrre et online møde som ekkoer og hvinende mikrofoner. Derfor kan du med fordel vælge at tænde og slukke din mikrofon alt efter, hvornår du skal byde ind med noget og hvornår du blot skal lytte til de andre. Du skal blot slå mikrofonen fra, og tryk derefter på mellemrumstasten, og hold denne nede, når du har brug for at tale.

Tip nr. 4: Vis din bedste side med et Zoom-skønhedsfilter

Vi kan lige så godt indse, at der bare findes dage, hvor vi alle ser lidt mere trætte og hærgede ud end andre. Har du en af de dage, hvor du helst ikke vil have dit ansigt blæst på en stær skærm, er der heldigvis hjælp at hente. For Zoom har en funktion kaldet Touch Up My Appearance. Grundlæggende er der tale om et blødgøringsfilter, som du måske kender det fra Instagram.

For at aktivere funktionen skal du gå til gøre følgende:
 1. Åbn Indstillinger i Zoom 
 2. Vælg video og markere afkrydsningsfeltet Touch Up My Appearance
 3. Derfra kan du bruge skyderen til at ændre filterets intensitet
Du kan selv vælge, hvor meget du føler dit udseende skal blødes op. Det kan være, at det let touch er nok.

Tips til FaceTime

Bruger du Apples FaceTime, når du skal mødes online med andre, har vi her en række tips, som du eventuelt kan få stor glæde af. Måske kender du kun FaceTime til Mac og iPhone, men du kan faktisk sagtens bruge FaceTime på en Windows PC.

Tip nr. 1: Chat som din Animoji eller Memoji i FaceTime

Det kan være, at du allerede har oprette en Memoji-avatar. Denne kan du faktisk sagtens bruge, når du foretager videoopkald på FaceTime i stedet for at bruge dit almindelige ansigt. Du skal blot gøre følgende:
 1. Start et FaceTime-opkald
 2. Herefter skal du trykke på din telefonens skærm 
 3. Vælge knappen Effekter. Knappen ligner en stjerne, og du finder den nederst til venstre på din skærm
 4. Nu kan du vælge den Memoji eller Animoji, du vil bruge
Under videomødet vil dit ansigt nu blive byttet ud med den avatar du har valgt. Tryk på knappen Effekter igen for at stoppe med at bruge avataren eller for at skifte til en anden avatar.

Tip nr. 2: Brug filtre og effekter på FaceTime

Hvis du synes, at dit FaceTime videomøde bliver lige kedeligt nok, kan du vælge at tilføje filtre og effekter for at gøre det hele lidt mere spændende. Du skal blot gøre følgende:
 1. Start et FaceTime-opkald
 2. Tryk på skærmen 
 3. Vælg knappen Effekter
 4. Her har du adgang til forskellige effekter, funktioner og klistermærker, som kan bruges under opkaldet 
De effekter du vælge, vil blive der under hele opkaldet, eller indtil du selv fjerner dem igen.

Tip nr. 3: Slør din baggrund på FaceTime

Hvis du sidder derhjemme kan det være, at du gerne vil undgå at eventuel rod og uorden i baggrunden komme til at løbe med fokus, når du er i gang med et videoopkald. Heldigvis er der råd for dette. For du kan nemlig vælge at sløre din baggrund på FaceTime. Du skal blot endnu en gang ind under Effekter på din FaceTime skærm. Herefter skal du trykke på knappen til profilformat, som du finder øverst til venstre på skærmen. Nu vil din baggrund automatisk blive sløret.

Tips til Google Meet

Hvis du er en dem, der bruger Google Meet, når du skal mødes online med andre, har vi også en række tips, som du måske kan få stor glæde af. 

Tip nr. 1: Brug filtre og effekter på Google Meet

Ligesom med Zoom og FaceTime, kan du også vælge at gøre brug af sjove baggrunde, stilarter og filtre når du deltager i et Google meet møde. For at aktivere dem, skal du gøre følgende:
 1. Start et Google Meet møde 
 2. Tryk på gnistikonet i dit selvvisningsvindue
 3. Nu åbnes en menu med effekter 
Du kan her vælge mellem forskellige animerede eller almindelige baggrunde.
Det er også i denne menu, du kan vælge mellem forskellige stilarter som sort/hvid, tegneseriefiltre og lignende. Du kan også selv tilfølje dine egne billeder.

Tip nr. 2: Slør din baggrund på Google Meet

Du kan have lige så stort behov for at sløre din baggrund under et Google Meet-videochat, som du kan have det i Zoome og FaceTime. Heldigvis er dette også muligt i Google Meet. Du skal blot gøre følgende:
 1. Start et Google Meet møde 
 2. Tryk på gnistikonet i dit selvvisningsvindue
 3. Nu åbnes en menu med effekter 
Her skal du vælg det første ikon for at få en mere sløret baggrund. På den måde kan du hurtigt og effektivt fjerne rod og uorden i baggrunden, når du skal afholde dit møde.

Tip nr. 3: Juster for dårlig belysning i Google Meet

Det er ikke altid at et hjemmekontor byder på den bedste belysning. Det kan godt være en udfordring under et videomøde. Men i Google Meet kan du hurtigt løse problemet. Du skal blot trykke på knappen med tre prikker, som du finder nederst på skærmen. Herefter vælger du Indstillinger og skifter til Juster video til svagt lys.

Tip nr 4: Slå billedtekster til i Google Meet

Hvis det er et meget tungt møde, du deltager i. kan der være brug for lidt ekstra hjælp, for at alle kan følge med. I Google Meet har du muligheden for at aktivere Livetekster. Du slår dem til ved at trykke på knappen med tre prikker, som du finder nederst på skærmen,. Herefter vælger du Indstillinger og slå Live Captions til.
Nyere Ældre