Gratis: Udvid hukommelsen på en PC uden køb af RAM

 


Uden at skulle købe og installere flere RAM på din PC, så kan du faktisk udvide hukommelsen, så den bliver større med virtuel hukommelse i Windows.

Der er mange måder at forbedre en computers ydeevne på, og en af vores favoritter ved at forøge den tilgængelige hukommelse i Windows uden at skulle åbne og installere flere RAM i vores computer.

RAM er den fysiske hukommelse i din PC i form af et RAM-kort, og derudover findes der den virtuelle hukommelse, som bruges til at udvide hukommelse under spidsbelastning.

Hvad er virtuel hukommelse og hvordan virker det?

Virtuel hukommelse er en form for “kunstig” hukommelse, som Windows benytter til at afvikle software og programmer, når der er behov for det. Virtuel hukommelse, swap eller swapping er en teknik, der gør at en computer kan afvikle computerprogrammer, der kræver mere RAM, end der er fysisk tilgængelig på computeren ,ved at bruge harddisk-hukommelse som var det RAM-hukommelse. I praksis sker det det, at den fysiske RAM-hukommelse udvides ved, at Windows "snupper" nogle GB fra harddisken, som herefter benytte som ekstra virtuelle RAM, og opgaven udføres automatisk i Windows, når systemet skønner, at der er behov for det.

Sådan forøger du den virtuelle hukommelse i Windows 11 

En PC er opsat med nogle faste definitioner og rammer, som den virtuelle hukommelse i Windows arbejder indenfor. Du kan selv manuelt udvide den virtuelle hukommelse på din PC, så den samlede RAM-hukommelse bliver større i Windows 11, og metoden virker også i Windows 10, og du udvider den virtuelle hukommelse sådan her:
  1. Højreklik på Start
  2. Vælg Indstillinger
  3. Under System-menuen i højre side klik på Om
  4. Vælg Avancerede systemindstillinger fra link-listen
  5. Under Ydeevne klik på Indstillinger
  6. Klik på Avanceret
  7. Under Virtuel hukommelse vælg Skift
  8. Fjern fluebenet i Administrerer automatisk sidefilstørrelse for alle drev
  9. Under Brugerdefineret størrelse indtaster du dine ønsker til MB-størrelser
  10. Afslut med at klikke på OK
Og husk du kan altid vende tilbage til automatisk styring af den virtuelle hukommelse ved at gentage processen, og her slette dine MB-tal og sætte flueben udfor Administrerer automatisk sidefilstørrelse for alle drev igen.

Nyere Ældre