Brug en tablet som en ekstra PC-skærm - sådan!


Gratis app gør det muligt at omdanne en tablet til en ekstra skærm, så du får mere skærmplads på skrivebordet uden at købe en ekstra skærm.

Er du vant til at arbejde med to skærme på skrivebordet, da det bare er mere praktisk og hurtigere at arbejde med to skærme, da to skriveborde på computeren giver flere muligeder.

Er du lige pludselig på farten med din bærbare, så slæber du nok ikke rundt med en ekstra PC-skærm i tasken, men derfor kan du godt savne muligheden for at arbejde med en ekstra skærm sammen med din bærbare PC.

Løsningen er et lille hjælpeprogram kaldet Spacedesk, der gratis kan installeres på din Windows-PC og tablet, hvorefter din tablet bliver omdannet til en ekstra skærm - og der er tale om såkaldt multi-monitor software, som er gratis at installere og benytte.

Installering af Spacedesk til Windows

Der er tale om en tostrenget løsning, hvor Spacedesk skal installeres på en PC og en tablet for at det hele virker, så du får omdannet din tablet til en ekstra PC-skærm.

Driversoftwaren fra Spacedesk kører i baggrunden på din Pc og opretter forbindelse til dine andre skærme som eksempelvis din tablet.

Hvilke enheder kan du bruge som ekstra skærm sammen med Spacedesk

Den gratis Spacedesk-app virker sammen med Windows 11 ned til Windows 8.1, og understøtter følgende tablet styresystemer:

  • Android
  • iOS
  • Fire OS fra Amazon
  • HTML 5 Viewer til andre enheder

Sådan får du adgang til Spacedesk

Du henter og installerer Spacedesk på din Windows-PC fra den officielle Spacedesk-hjemmeside via dette direkte link. Bemærk, at du skal lave en firewall-undtagelse for at Spacedesk kan fungere på din PC, og det kommer som en mulighed under selve installationen af appen - ellers skal du lave undtagelsen bagefter direkte i dit antivirusprogram.

Derefter skal du hente og installere Spacedesk-appen på din tablet, iPad eller Fire tablet via de pågældende app stores, hvor du kan benytte dette direkte link.

Sådan kommer du i gang med at bruge Spacedesk

Serverforbindelsen fungerer over WiFi, og når du har installeret driversoftwaren, skal du åbne Viewer-appen. Spacedesk bør genkende din computer automatisk, hvis den er på det samme WiFi-netværk, så du kan vælge den og starte anden skærmtilstand.

Hvis du har problemer med at få appen til at virke, så kan det være, at du skal ind og give programmet tilladelse til at køre under firewallen på din PC.
Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol