Museklik virker ikke i Windows 11, sådan fixer du problemet!


Find ud af hvordan du i løbet af ingen tid kan løse dette problem med musen på din Windows 11-computer.

Hvis din Windows 11-PC ikke reagerer på klik, skal du kigge efter problemer med selve musen, da hardwaren kan være defekt, og det kan samtidig også være en løsning af opdatere driveren til musen.

Hvorfor reagerer min mus ikke på klik i Windows 11?

Der er forskellige årsager til dette problem, hvor nogle af dem er som følger:

  • Hardwarefejl: Den fysiske mus er ødelagt eller mangler batteri
  • Forbindelsesfejl: Den trådløse forbindelse eller USB-indgangen virker ikke
  • Indstillingsfejl: Er der tale om en helt ny mus, så kan den være indstillet forkert
  • Driverfejl: Driveren til musens kan være defekt eller forældet
  • Opdateringsfejl: Problemer med en installeret systemopdatering

Hvordan løser jeg problemer med museklikket i Windows 11?

Vi tager her udgangspunkt i vores ovennævnte problemstillinger, og du kan forsøge at løse dem som følger:

1. Hardwarefejl

Hardwarefejl kan dække over flere ting fra en total defekt og ødelagt mus til et manglende batteri eller en løs forbindelse på en ledning. Prøv at udskifte musen med en anden, og se om det hjælper. Prøv at udskifte batteriet med et helt nyt for at se, om det hjælper. Og endelig prøv musen i en anden PC for at tjekke om det evt. er en løs forbindelse på ledningen.

2. Forbindelsesfejl

Forbindelsesfejl dækker også over flere forskellige fra en defekt bluetooth-forbindelse til en defekt USB-modtager til en ødelagt USB-indgang på en PC. Først skal du prøve at teste bluetooth-forbindelsen på din PC ved at tilslutte en anden bluetooth-enhed. Virker enheden, så ved du, at bluetooth-teknologien på din PC er intakt. Virker enheden ikke, så kan bluetooth-forbindelsen på din PC godt være defekt, og her kan du under Enhedshåndering opdatere bluetooth-driveren ved at højreklikke på bluetooth-forbindelsen, og hvis det ikke virker, skal du nok have din PC til reparation eller købe en ekstern USB-bluetooth-forbindelse. Hvis der er tale om en defekt USB-port på din PC, så kan du teste det ved at tilslutte USB-modtageren eller USB-ledningen til musen i en anden port.

3. Indstillingsfejl

Kan du ikke få museklikket til at virke i Windows 11 og drejer det sig om en ny mus, så anbefaler vi dig, at du under Indstillinger for mus i Windows 11 tager et kig på opsætningen er museklik slået til eller virker det på højre musetast og lign. Nogle mus kommer også med en særskilt app, hvor det er muligt for brugeren at indstille musen efter egne ønsker, og det er også værd at give et skud.

4. Driverfejl

Defekt museklik på en Windows-PC kan mange gange løses med noget så simpelt som en opdatering af musedriveren, og det gør du under Enhedshåndtering > Højreklik på musen > Vælg Opdater driver. En forældet driver er lige så tilbøjelig til at få Windows 11 til ikke at reagere på klik som en hardwarefejl eller forbindelsesfejl.

5. Opdateringsfejl

Med opdateringsfejl så henviser vi til Windows-opdateringer af systemet, der kan betyde, at museklikket ikke virker i Windows 11. Det kan både skyldes, at en PC ikke er opdateret med den neste version, og det gør du under Indstillinger > Windows Update. Det kan også skyldes, at en PC har installeret en fejlbehæftet opdatering, og det er muligt at rulle den seneste Windows 11-opdatering tilbage under Indstillinger > Windows Update > Opdateringsoversigt > Fjern opdateringer.

Sidste udvej hvis du ikke kan få museklik til at fungere i Windows 11 er, at du foretager en nulstilling af din PC for at se om det kan fixe problemet med det manglede museklik.
Nyere Ældre