Nulstil din PC i Windows 11

 

Nulstilling geninstallerer Windows 11 men sletter ikke altid alle dine personlige filer. Se hvordan du sletter alle data permanent på din PC.

Det er muligt at nulstille din PC i Windows 11 før du sælger den eller blot ønsker at starte helt på ny, hvis enheden er blevet langsom.

I nulstillingsprocessen skal skal du beslutte, om du vil bevare dine personlige filer eller fjerne alt og starte helt forfra med en renset PC

Nu viser det sig dog, at nulstillingen med sletning af de personlige filer slet ikke er så effektiv, som vi går og tror, og Microsoft bekræfter, at der er et problem.

Vi viser dig her, hvordan du sletter din PC, så alle dine personlige oplysninger og filer er fjernet permanent fra harddisken, og der er tale om en proces i to trin.

Trin 1: Sådan sletter du data permanent på din Windows 11-PC 

Du skal bruge den indbyggede funktion i Windows 11 til at slette alle personlige data permanent, som hedder: Cipher. 

Datafjernelsesværktøjet Cipher benyttes normalt til kryptering af oplysninger, men kan også bruges til at slette filer permanent fra harddisken ved at overskrive disse.

For at slette data permanent på din PC med datafjernelsesværktøjet Cipher, skal du gøre sådan her:
 1. Luk alle Åbne Programmer
 2. Tryk Windows-tasten + R
 3. Skriv Cmd
 4. Kommandoprompt starter nu
 5. Skriv cipher /w: folder
 6. Erstat folder med det drev og mappe du vil slette
 7. Det kan se sådan her ud: cipher /w:c:test
 8. Tryk Enter
Vær opmærksom på, at processen med at overskrive og slette data kan tage lang tid, hvis du har en stor mængde data, der skal slettes.

Trin 2: Nulstil din PC fra Indstillinger

Efter at have gennemført trin 1, er du skal til at nulstille din Windows 11-PC på ganske normal vis. Nulstilling geninstallerer Windows 11, og du kan nulstille din PC fra Indstillinger.

For at nulstille din PC med Windows 11 ved hjælp af indstillinger, sjal du gøre sådan her:
 1. Vælg Start > Indstillinger  > Genoprettelse > System
 2. Ud for Nulstil denne PC skal du vælge Nulstil PC
 3. Vælg derefter Fjern alt
Når trin 2 er afsluttet, så er din PC gendannet til fabriksindstillinger med en geninstallering af Windows 11, og alle dine personlige data er med garanti slettet permanent, når du har fulgt vores anbefaling i trin 1 med at benytte datafjernelsesværktøjet Cipher.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol