Sluk for harddisken i Windows 11 og spar strøm

 


Slukning af harddisken er en af de mest effektive måder at spare strøm til din bærbare, så batteriet holder længere på en opladning.

Der er mange fordele ved at spare på strømmen på din PC, for det første så sparer du penge, og en af de mest strømkrævende komponenter i en bærbar PC er harddisken, og du kan spare en hel del på strømmen ved at slukke for den med mellemrum.

Vi guider dig her til, hvordan du slukker for harddisken på din PC, og starter med at forklare hvad det egentlig vil sige at slukke for harddisken på sin Windows 11-PC.

Hvad betyder det at slukke for harddisken?

Slukning af harddisken er en del af strømstyringsmulighederne, der gør det muligt for brugerne at spare på deres systems energi efter en given opsat tidsperiode.

Når funktionen er aktiveret, slukkes harddisken, når din PC er inaktiv i den angivne periode., og det at slukke for harddisken svarer til at aktivere dvaletilstand i et system.

Sådan slukker du for harddisken i Windows 11

For at begynde at spare strøm på din bærbar, deaktiverer du harddisken på din PC med Windows 11 ved at følge disse trin:
  1. Skriv Kontrolpanel i søgefeltet
  2. Klik på Kontrolpanel
  3. Under Vis i øverste højre hjørne vælger du Små ikoner
  4. På listen vælger du Strømstyring
  5. I højre side klikker du på linket Skift indstillinger for plan
  6. Klik på Skift avancerede strømstyringsindstillinger
  7. Vælg hvor mange minutter der skal gå før harddisken skal slukkes
  8. Klik derefter på Anvend
  9. Afslut med at klikke på OK
Ovennævnte er en af de mest enkle måde at slukke for harddisken på i Windows 11, men du kan også vælge at gøre brug af kommandoprompt, hvilket dog er en metode, som vi ikke har valgt at vise her, da vi synes, at det er lidt langhåret.
Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol