Elpriserne galoperer derudaf som en travhest på epo, og vi viser hvordan du sparer penge på den del af elregningen, der stammer fra din computer.

Det er næsten blevet en nationalsport at spare penge på elregningen og med de konstant stigende priser på energi, er en krone sparet som sagt en krone tjent.

En rigtig stor strømsluger i mange af de danske hjem er computeren, og udgiften er bare stigende jo flere computere, der findes i hjemmet., hvor vi tidligere har berettet om, hvor meget gaming koster med de stigende elpriser.

En gaming-PC kan let løber op i over 1.800 kroner i strømforbrug om året, og så kan du selv gange beløbet op med det antal enheder, der findes i hjemmet for at finde frem til det samlede elforbrug, der kommer fra computere, der benyttes til gaming.

Der findes heldigvis en række tricks, som du kan benytte, så din PC bruger så lidt strøm som muligt, og det prøver vi at tage et kig på her.

1. Skru ned for lysstyrken på skærmen

Det virker banalt, med du kan faktisk reducere en hel del i dit PC-strømforbrug ved at skrue ned for lysstyrken på din PC-skræm, og du kan vælge at gøre det manuelt efter lyset i lokalet eller du kan vælge at lade lyset på din PC-skærm blive reguleret automatisk, og du kan her se, hvordan du skifter automatisk lysstyrke i Windows 11.

2. Brug den indbyggede strømstyringsfunktion

Du har mulighed for at opsætte en såkaldt strømstyringsplan på din Windows-PC, for at forlænge batteriydelsen på din bærbar computer, så du enheden ikke skal lade så ofte i stikkontakten, og der med spare penge på elforbruget. Du kan se her, hvordan du opsætter en strømstyringsplan på din bærbar PC med Windows 11.

3. Sluk for din PC når den er ubenyttet

Vi har nok alle en tendens til, at lade vores computer køre, selvom vi ikke bruger den, og det tager rigtig meget strøm. Går computeren på standby i slumretilstand, så tager det stadigvæk en del strøm, da enheden stadigvæk ikke er helt slukket. Derfor kan du spare penge på elforbruget ved at slukke for din PC, når du ikke bruger den.

4. Reducer antallet af eksterne enheder

Eksterne enheder tilsluttet din PC fra printer til mus og harddisk suger strøm i sær de trådløse af slagsen som eksempelvis en trådløs Bluetooth mus, som du med fordel kan udskifte med en kablet mus med ledning, der bruger langt mindre strøm, da den ikke kræver trådløs forbindelsesteknologi som Bluetooth og NFC.

5. Sluk for de ubrugte trådløse forbindelser

Det fleste computere har en lang række trådløse forbindelsesteknologier til at forbinde eksternt udstyr til computeren som Bluetooth, WiFi, NCF og 4G/5G, som allesammen tager strøm, når det er aktiveret også selvom de ikke bruges. Derfor så sluk for de trådløse forbindelse, når du ikke bruger dem, så kan du spare en sjat pengene på strømregningen.