De bedste alternative kontorpakker i 2022


Vi kigger her på alternativer til Microsoft 365 (Office), der alle indeholder tekstbehandling, regneark og muligheden for at lave præsentationer.

Microsoft 365, det nuværende navn for det, der plejede at være Office 365 og før det Microsoft Office, er mastodonten indenfor kontorpakker, og har gennem flere årtier siddet på kontorpakke-tronen.

Der findes faktisk tre særdeles brugbare alternativer til Microsofts allestedsnærværende kontorpakke, og dem kigger vi på her: WordPerfect Office Standard 2021, Apple iWork og Google Workspace.

WordPerfect Office Standard 2021 - Bedst til præcis formatering af tekster

Hvis du kan igennem den forældede brugerflade, så tilbyder WordPerfect Office Standard 2021 en unik kontrol over formatering og andre funktioner, som ikke findes bedre og heller ikke overgået af Microsoft 365. Kontorpakken tilbyder også virkelig kraftfuld og virkningsfuld understøttelse af lange dokumenter, som ikke ses bedre. Det er også muligt at finde specialiserede juridiske funktioner og værktøjer til e-bogsudgivelser samt import og eksport af gamle og nye Microsoft formater. 


Apple iWork - Bedst til Mac-brugere

iWork fra Apple er hverken den kontorpakke med de mest avancerede værktøjer eller med de mest fantasifulde funktioner. Til gengæld finder vi her markedets vel nok mindst stejle læringskurve kombineret med, at Apples kontorpakke er udviklet og dedikeret til Mac, så du her får et perfekt sammenspil mellem software og hardware i Apples økosystem. iWork har en af kontorpakke-markedets  mest enkle og elegant grænseflader, og er gratis til Mac og PC.


Google Workspace - Bedst til online dokumentredigering

Google Apps for Work er en pakke bestående af værktøjer til cloud-computing, produktivitet og samarbejde samt software, som man kan abonnere på hos Google. Dette omfatter Googles populære webapplikationer, herunder Gmail, Google Drive, Google Hangouts, Google Kalender og Google Docs. Googles Workspace-kontorpakke er næsten lige så kraftfuld og fleksibel som Microsoft 365, til trods for at den kun tilbyder online-apps. Kontorpakken fra Google fungerer samtidig i alle webbrowsere.


Hvilken kontorpakke skal du så vælge?

Vores personlige favorit er uden sammenligning WordPerfect Office Standard 2021, der ikke er abonnementsbaseret og kan købes for et engangsbeløb, hvor du samtidig slipper for indflydelse fra Apple, Microsoft og Google, da produktet er selvstændigt uden forbindelse til de tre IT-mastodonter.  Ellers bør du vælge den kontorpakke der passer bedst sammen med dit IT-udstyr og dine nuværende og langsigtede behov for dokumenthåndtering og -redigering.
Nyere Ældre