The Wandering Village: Nyt alternativ til Minecraft


Trænger du til en pause fra Minecraft, så prøv The Wandering Village til PC, hvor du kan blive bybygger i en smukt illustreret verden. Kan også spilles på ældre Windows 7 PC.

The Wandering Village lanceres med early access den 14. september 2022, og der er tale som en komplet bybygningssimulator til PC med masser af plads til at bygge og vokse, og spillet giver et unikt indblik i, hvordan vi mennesker påvirker verden omkring os.

Historien bag spillet

I alt sin enkelthed så har spiludvikleren Stray Fawn Studio forsøgt at skubbe til grænserne fra de ellers så velkendte bybygningsspil, da holdet beder spillerne om at overveje en verden, hvor stammer af mennesker forsøger at overleve på ryggen af et strejfende dyr i den kommende spiludgivels The Wandering Village.

Set fra toppen af et massivt dyr, som kaldes Onbu, har du som spiller til opgave at styre udviklingen af en lille stamme af mennesker gennem de omgivende giftige ødemarker.

Nytænkende og spændende gameplay

Verdenen i The Wandering Village er smukt håndtegnet, hvor der kræset om selv de mindste detaljer, hvor Minecraft efter vores mening er mere grov og pixeleret i sin udtryksform. Der er samtidig tale om en tiltalende kreativ fortolkning af bybygningssimulering, hvor spilleren bliver præsenteret for enkle menuer, og det er sågar muligt for spilleren at klappe Onbu, når lysten og lejligheden skulle opstå.

I The Wandering Village får spilleren hele tre sværhedsgrader at vælge imellem. Den første er for helt nye spillere med konstante pop-ups, der overtager en stor del af skærmen gennem spillet for at give gode råd og vejledning, når spilleren kan lære de mest grundlæggende teknikker bag mikrostyring af en  stamme. Den mellemste sværhedsgrad hedder Adept sværhedsgrad, og er for de spillere der allerede er i besiddelse af de grundlæggende begreber omkring bybygningssimulatorer, og samtidig er det muligt at justere sværhedsgraden til et brugerdefineret niveau, hvor der kan vælge som Onbu og landsbyboerne skal kunne dø eller ej. Den tredie og sidste sværhedsgrad er hvor spilleren smider støttehjulene og går all in på alle udfordringerne i spillet, og er ikke velegnet til nybegynderen indenfor byggespil.

Derudover er en af de helt grundlæggende præmisser i spillet opbygning af tillid til Onbu, som er afgørende for overlevelsen både for dyret men også landsbyboerne. Når først spilleren har opbygget nok tillid til Onbu, har vedkommende mulighed for at udstede kommandoer til Onbu for at guide det hen til  eller væk fra specifikke begivenheder på kortet.

Til tider bliver spilleren udsat for ekstremt vejr i The Wandering Village herunder tornadoer, storm og sne, og det er også muligt for spilleren at få en advarsel om, at der er nomader, der ønsker at slutte sig til en stammen.

Enkel og strømlinet brugergrænseflade

På overfladen kan The Wandering Village godt virke ret grundlæggende, hvad angår en bybygningssimulatorer til PC. Brugergrænsefladen er enkel og strømlinet med en lagerliste gemt i øverste venstre hjørne, stammestatistik øverst til højre og en bygge-menu i centrum forneden på skærmen. Centermenuen kan udvides til at give spillerne mulighed for at vælge, hvilke bygninger de vil have landsbyboerne til at bygge, samt dekonstruktion af bygninger og derudover en fane for hurtig adgang til forskningstræer. Oververdenskortet kan tilgås ved at rulle med hjulet på musen og giver spillerne et kortdistancebillede af, hvad der foregår i verdenen omkring Onbu.

Systemkrav til The Wandering Village

MINIMUM:
Styresystem: Windows® 7, Windows® 10
Processor: Quad Core Processor
Hukommelse: 4 GB RAM
Grafik: GeForce GTX 660, Radeon RX 460 or similar dedicated graphics card
DirectX: Version 11
Diskplads: 2 GB tilgængelig plads
Yderligere bemærkninger: GPU with Shader Model 5.0 required.

ANBEFALET:
Styresystem: Windows® 10
Processor: Quad Core Processor
Hukommelse: 8 GB RAM
Grafik: GeForce RTX 2070, Radeon RX 5700 or similar dedicated graphics card
DirectX: Version 11
Diskplads: 2 GB tilgængelig plads
Yderligere bemærkninger: GPU with Shader Model 5.0 required.

Sådan kommer du i gang med The Wandering Village

For at komme i gang med The Wandering Village anbefaler vi, at du besøger Steam, hvor du både kan hente og spille spillet. 
Nyere Ældre