Pas på virus-downloads i YouTube-spilvideoer!

 

Videoer der tilbyde måder at hacke og snyde på i populære spil, downloader faktisk malware, der er et adgangskode-stjælende program kaldet Redline.

Sikkerhedsforskere har opdaget et nyt malware-angreb, der er designet til at kapre en Windows computere og sprede angrebet på et offers YouTube-konto via ondsindede links.

De IT-kriminelle lokker i videoerne på YouTube brugeren til at downloade en filpakke, typisk via telegra.ph og mediafire.com, som kan findes i videoens beskrivelse. I virkeligheden downloader ofrene et selvudpakkende RAR-filarkiv, der inkluderer et adgangskode-stjælende program kaldet Redline.

Videoerne hævder at tilbyde måder at hacke og snyde på i flere populære spil som DayZ, Forza Horizon 5 og Dying Light 2 ifølge sikkerhedsfirmaet Kaspersky.

De IT-kriminelle går efter at stjæle brugernavne, adgangskoder, cookies, bankkortoplysninger og autofylde data fra Chromium- og Gecko-baserede browsere.

En interessant detalje omring malwareprogrammet Redline er ifølge Kaspersky virussens evne til at formere sig selv ved ,at flere filer i den ondsindede pakke også er designet til at genindlægge videoer på offerets YouTube-konto for at sprede angrebet igen og igen.

Hvordan beskytte du din Windows-PC mod Redline?

Der findes en lang række forholdsregler, hvis du beskytte din Windows-PC mod malware-angreb i dette tilfælde Redline. Det bedste du kan gøre er at installere et antivirusprogram til Windows på din PC. Derudover findes der en række andre enkle forholdsregler som at udvise en fornuftig adfærd online og slette gamle programmer fra harddisken på din PC, og du kan her læse mere om, hvordan du med nogle enkle forholdsregler kan holde din PC fri for de fleste sikkerhedstrusler.

Nyere Ældre