Min produktnøgle til Windows 10/11 virker ikke, hvad gør jeg?

 

Her er hvad du skal gøre, hvis du ikke kan aktivere Windows 10 eller 11 med din originale produktnøgle.

Hvis du flytter en Windows-licens til en ny computer, eller du skal installere en ny og ubrugt licensnøgle til Windows på en computer, så er en forudsætning for at få Windows til at virke, at du kan foretage en komplet og godkendt aktivering af produktnøglen til din Windows 10/11-licens.

Vi kigger her på årsager og løsninger på, at du ikke kan aktivere en original Windows produktnøgle på din PC.

Årsag: Du har indtastet en forkert produktnøgle

Vi starter med en af de hyppigst forekommende årsager til, at en original Windows licens ikke kan aktiveres. Du har indtastet en forkert licensnøgle til Windows.

Løsning: Du har indtastet en forkert produktnøgle

Du prøver selv at indtaste produktnøglen til Windows igen, og virker det ikke, så får du en anden person til at gøre det for dig, da fejlen kan ligge i store og små bogstaver eller indtastning af forkerte tal- og bogstavskombinationer, hvorfor det kan være rart at få en anden person til at indtaste produktnøglen for dig, da denne sikkert ikke gentager den samme fejl som dig.

Årsag: Produktnøglen er brugt på et maksimalt antal tilladte enheder

Her er en anden og hyppigt forekommende årsag til, at der er problemer med at aktivere en original Windows licens. En Windows licens kan købes til at kunne installeres Windows på x-antal computere, og du kan være ude for, at grunden til at produktnøglen ikke accepteres er, at produktnøglen er brugt på det maksimalt antal enheder, som der er betalt for.

Løsning: Produktnøglen er brugt på et maksimalt antal tilladte enheder

Du afinstallerer Windows fra en af de andre enheder, så du har en ledig produktnøgle, som du kan bruge til at aktivere Windows 10/11 på din nye computer. Har du ikke mulighed for det, eller virker denne løsning ikke, så bliver nødt til at købe en ny produktnøgle til Windows, som du kan skrivere Windows på din PC med.

Årsag: Brug af produktnøgle til en anden version af Windows

Det også til tider, at en original kopi af Windows ikke kan aktiveres, da der bliver brugt en produktnøgle til en anden version af Windows. Prøver du eksempelvis at aktivere en Windows 11 Prolicens med en produktnøgle til Windows 11 Home, så virker det naturligvis ikke.

Løsning: Brug af produktnøgle til en anden version af Windows

Hvis du forsøger at indtaste en Windows 10 produktnøgle til en Windows 11 installation, og det ikke virker, så er løsningen, at du først installerer en Windows 10 udgave og aktiverer den med den originale Windows 10 licensnøgle, hvorefter du så kan opgradere fra Windows 10 til Windows 11.

Skyldes aktiveringsproblemerne, at du forsøger at aktivere en Windows Pro 10/11 licens med en Windows 10/11 Home produktnøgle, så bliver du nødt til at købe en original licensnøgle til Windows Pro eller nedskalere til Home-udgaven af Windows.

Årsag: Forbindelsesproblemer under aktivering af Windows

Nu skal vi igen til en af de helt basale årsager til, at mange ikke lykkes med at aktivere Windows licens med den tilhørende produktnøgle. Det kræver en solid og pålidelig internetforbindelse at kunne installere og aktivere Windows 10/11 med en produktnøgle på en PC, hvor mange løber ind i problemer, da den dårlig, ustabil og langsom internetforbindelse kan forhindre en aktivering af Windows.

Løsning: Forbindelsesproblemer under aktivering af Windows

Løsningen på forbindelsesproblemer under aktiveringen af en Windows licens er simpel. Anskaf en bedre internetforbindelse og indtast herefter produktnøglen til Windows 10/11 igen på din PC, eller tag din PC med til en ven eller bekendt med en god internetforbindelse og indtast produktnøglen og aktiver Windows licensen, mens din PC er online på den lånte internetforbindelse.

Årsag: Hardwareproblemer forhindrer aktivering af Windows

Der stilles forskellige hardwarekrav til at kunne afvikle Windows 11 og Windows 10, og derudover også forskellige hardwarekrav til at kunne afvikle Windows 10/11 Home og Windows 10/11 Pro, og det kan af og til være en årsag til, at den originale produktnøgle til Windows ikke virker og dermed forhindrer en aktivering af Windows licensen.

Løsning: Hardwareproblemer forhindrer aktivering af Windows

Hvis årsagen til at Windows licens ikke kan aktiveres med den originale produktnøgle er en for dårlig eller lille hardware, så er der to løsninger. Køb kraftigere hardware eller benyt en udgave af Windows, der ikke stiller, så store krav til hardwaren. En tredie men måske knap så oplagt løsning er, at du vælger et brugbart alternativ til Windows 11 og installerer det på din nuværende hardwarekonfiguration.

Fejlmeddelelser under aktivering af Windows og hvad de kan betyde

Når du forsøger at aktivere Windows 10/11 med en original produktnøgle, så kan du få en række forskellige fejlmeddelelser, som du kan se nedenfor på vores liste, og samtidig også se hvad den enkelte fejlmeddelelse kan betyde:

  • Windows 11-aktiveringsfejl 0xc004c003: Forkert nøglevalidering
  • Aktiveringsfejl 0xc004f213 i Windows 11: Defekt internetforbindelse eller en forkert nøgle
  • 0x87e10bc6 Aktiveringsfejl i Windows 11: Når firewallen blokerer forbindelsen
  • Windows 11-aktiveringsfejl 0xc004f050: Når Windows Update-filerne er korrupte
  • Aktiveringsfejl 0x87e107f9 i Windows 11: Når serverne er nede, eller den indtastede nøgle er til en anden udgave af Windows

Kan jeg bruge Windows 10/11 uden aktivering?

Ja, du kan sagtens bruge Windows 10/11 uden at aktiverring, du kommer blot til at mange nogle indstillinger og muligheder, som en aktiveret Windows licens giver.

Er det gratis at opgradere til Windows 11?

Ja, Windows 11 er gratis, men kun for dem, der kører den nyeste version af Windows 10, og computeren skal opfylde minimumssystemkravene til Windows 11.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol