Skal din computer være både let, mobil og samtidig potent og stærk, så er det en ultrabook, du skal smide pengene efter.

En ultrabook er en relativ ny klasse eller betegnelse, om du vil, på computermarkedet, og ved at følge vores guide her, så kan du se, om det er en du skal smide pengene og kærligheden på næste gang.

Hvad er en ultrabook?

En ultrabook er den absolut tyndeste og letteste type bærbare computer. Den vejer mellem 1 og 2 kilo og er primært fremstillet af aluminium. Bundkortet er mindre sammenlignet med andre computere for at gøre plads til batteriet, så den kan køre i længere tid. Modellen er af plads hensyn udstyret med et kombineret grafikkort og processor, også kendt som et integreret grafikkort.

Lille og kraftfuld bærbar

Der stilles krav om, at en Ultrabook har samme computerkraft, processoregenskaber og muligheder som en større bærbar. Du får altså en kraftig computer i en lille indpakning, som typisk er udstyret med en skærm fra 11.6 tommer op til cirka 13.3 tommer.

Hurtig SSD-lager 

En ultrabook er udstyret med en let og hurtig SSD til lagring for at holde vægten nede og ydelsen oppe.

Stor processorkraft

En ultrabook vil som udgangspunkt kunne udføre de samme tunge og krævende opgaver indenfor grafik-, billed- og videobehandling, som du vil forvente af en stor god kraftig stationær computer, da typen er udstyret med en kraftfuld processor.

Lang batteritid

En ultrabook har et meget lille strømforbrug takket være den mindre skærm og den indbyggede SSD, som er meget strømbesparende. Den er let at have med, da pasformen og designet er kompakt, og den ikke vejer det helt store. Den primære målgruppe til en ultrabook er: studerende, forretningsfolk og andre med tilsvarende behov for en mobil og kraftig computer med lang batteriydelse.

Design og materialer

En Ultrabook er fremstillet i kvalitetsmaterialer som aluminium, som er designet til professionelt brug. Designet er tynd, let og stilrent, når der er tale om en rigtig ultrabook. 

Prisniveau på en ultrabook

En ultrabook er typisk blandt de lidt dyrere bærbare computer, selvom prisen dog er faldet en hel del siden introduktionen tilbage i 2008. men prisen er så igen gået lidt op på grund af den generelle mangel på chips herunder computerchips.

Hvornår er det en god idé at investere i en ultrabook?

Det er som udgangspunkt en god idé at købe en ultrabook, hvis du er meget på farten og har brug for en let og højtydende bærbar computer med rigtig lang batteritid. Den primære målgruppe til en Ultrabook er typisk studerende og forretningsfolk som sælgere, der har behov for en mobil og kraftfuld computer.

SÅDAN FINANSIERER DU DIT COMPUTERKØB

Er din økonomi lidt stram hver måned, så kan det være svært at finde plads til køb af en ny bærbar computer. Hvordan kan du så råd til at købe en ny computer? Svaret er faktisk ganske lige til, du kan nemlig vælge at lave et computerlån, hvor du kan nøjes med at betale et lille beløb tilbage hver måned uden at overbelaste din økonomi. Du bestemmer selv hvor meget, du vil betale tilbage fast hver måned efter aftale med låneudbyderen. Med et computerlån kan du nemlig tilpasse ydelsen efter, hvor meget du har råd og plads til at betale i dit budget. 

FORDELE VED AT VÆLGE ET COMPUTERLÅN

Der er mange gode grunde til at bruge et computerlån til at finansiere dit næste computerkøb:

  • Det går hurtigt
  • Ingen krav om sikkerhed
  • Nul udbetaling
  • Overkommelig månedlig ydelse

Når du låner penge til en computer, så foregår låneansøgningen normalt digitalt, og tager ganske få minutter. Du får normalt hurtigt svar på din låneansøgning og udbetaling af pengene sker typisk ret hurtigt, og mange gange allerede samme dag.

Vi anbefaler, at du overvejer at lave et computerlån hos Leasy, som tilbyder fornuftige lån op til 150.000 kroner og hurtigt svar på din låneansøgning.

Affiliate Disclaimer: Windows365.dk modtager et fast beløb i affiliate kommission for hvert godkendt kundelead, der henvises til Leasy.