Guide til valg af SSD

Overvejer du ny PC eller opgradering af den gamle, så bør du tage en SSD med i dine overvejelser, da det betyder hurtige hastigheder.

Alle computerproducenter tilbyder efterhånden både bærbare og stationære computere med indbygget SSD-harddisk. Derfor er det ikke noget særsyn, at de fleste billigere modeller efterhånden også er udstyret med en hurtig SSD-disk.

SSD, som er en forkortelse for Solid State Drive, er fremtidens lageringsmedie, da teknologien byder på fænomenale fordele. 

Hvad er en SSD?

SSD er som tidligere nævnt en forkortelse for Solid State Drive, som i modsætning til en mekanisk harddisk, ikke består af bevægelige dele som læsehoveder og roterende plader. En SSD består udelukkende af NANO FLASH RAM eller i nyere udgaver alene af Flash, som er en nyere form for lageringsteknologi. 

Du kan sammenligne det lidt med en computers RAM hukommelse. De hukommelseschips, der benyttes i en SSD, adskiller sig dog fra de normale hukommelsesram ved at være non-volatile, da der kan lagres data uden brug af strøm. 

En SSD består også af en controller, der sørger for at skrive data til flash-hukommelsen. Den styrer altså basalt de data, der skal frem og tilbage på selve disken. 

Derfor er en SSD fremtiden

Der er mange fordele ved at skifte din traditionelle harddisk ud med en SSD. Den eneste lille ulempe, som vi ser det er, at en SSD er stadigvæk er marginalt lidt dyrere sammenholdt med en mekanisk harddisk. 

Fordelene ved at vælge en SSD

Nu til alle fordelene ved at vælge en SSD-disk. Grundlæggende så er en SSD langt hurtigere end normal mekanisk harddiske. I praksis giver det en lang række fordele: 

  • Hurtig opstart og afvikling af programmer
  • Et lille strømforbrug
  • Den larmer ikke
  • Den er robust 
  • Prisen er efterhånden fornuftig

Før du køber en SSD

Et dilemma ved at nye computere bliver hurtigere for hver år er, at den fokus på den gamle og langsomme mekaniske harddisk bliver mere udtalte. Ved at investere i en computer med SSD-harddisk eller opgradere din computer med en, vil derfor give dig et mærkbart løft på selve ydelsen. 

Der er selvfølgelig også er par ulemper ved at køre en SSD, som vi lige skal kigge på her. 

Prisforskellen når vi sammenligner en SSD-harddisk med en traditionel harddisk er blevet udjævnet, men faktum er stadigvæk, at en SSD er lidt dyrere pr. GB sammenholdt med prisen pr. GB på en mekanisk harddisk. 

En ikke helt så væsentlig ting, hvis du er en almindelig bruger er af en SSD, er at Flash-hukommelsen i en SSD har en begrænset levetid. Der kan nemlig kun skrives til hver celle et maks. antal gange. Men, det har som sagt kun betydning i ekstreme tilfælde, hvor der tale om en voldsom industriel udnyttelse. 

Efter vores og mange andres mening, så opvejer fordelene ved en SSD-harddisk de få ulemper, som teknologien også har. For hvem vil ikke gerne have en computer med hurtig opstart, afvikling af programmer og lagring, som en SSD-disk giver.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol