Gear op til skolestart med en ny computer

 

En computer er et vigtigt arbejdsredskab, og hver uddannelse stiller forskellige krav, når der skal vælges IT-udstyr.


Skal du starte i skolen, gymnasiet eller på en videregående uddannelse efter sommerferien, så er det vigtigt, at du gearer op med en studie bærbar, som passer til dit behov og passer til kravene på din uddannelse.

Du får brug for en computer med tilpas mange kræfter til at indfri kravene på dit studie, men på samme tid er du heller ikke interesseret i at belaste din SU-økonomi mere end højst nødvendigt, da der skal bruges mange penge fx til møbler og studiebolig.

Vigtige krav til en studie computer

Der er nogle grundlæggende punkter, som en bærbar bør opfylde for, at den kan bruges som studie computer;

  1. Gå efter en mindre model på max 14 tommer, da computeren ikke må fylde for meget i tasken, da du hurtig bliver træt af at slæbe på en stor og tung bærbar.
  2. Vælg en bærbar med lang batteritid, så du kan komme igennem en hel skoledag uden at skulle oplade enheden.
  3. Vælg en computer med gratis programmer på harddisken til tekstbehandling og regneark, da det dyrt at købe efterfølgende.
  4. Skærmen på den bærbare PC skal være klar og tydelig, da du skal bruge den både ved dagslys og dårlig belysning i klasselokalet.
  5. Vælg en bærbar med et godt tastatur, da du kommer til at skrive rigtig mange timere på den hver dag.
  6. Inden du køber computeren, så tjek lige, at computeren kan køre programmerne på din uddannelsesinstitution

Valg af den bedste studie computer

MacBook, Chromebook eller Windows-PC? Mulighederne er mange, når du skal købe en studie-PC. Vi kommer er med nogle krav, som en bærbar bør opfylde til grundskolen, gymnasiet og videregående uddannelser.

Hvilken type studie computer skal der så vælges?

Kigger vi først på grundskolen, som jo består af folkeskoler, friskoler, privatskoler og efterskoler, så er der en tendens til, at de fleste af skolerne kører med Windows-computere, som det primære valg, da mange har et gratis abonnement til eleverne må Microsoft 365, som indeholder en masse programmer, der nødvendige til skolearbejdet. Sekundært så kører nogle skoler med Chromebooks, hvor alt arbejdet foregår online, og der er gratis adgang til de fleste programmer. Andre skoler overlader det forældrene og eleverne selv, at vælge den type studie computer, som de selv foretrækker uden at komme med anbefalinger.

Kigger vi på ungdomsuddannelserne, som jo består af gymnasiet, handelsskolen, teknisk skole og HF, så er det et mere blandet billeder, hvor der både bruges Windows-computere, Chromebooks og MacBooks på tværs af de forskellige uddannelser. Her er det bedst at vælge den type studie computer, som den enkelte ungdomsuddannelse anbefaler, så går det ikke helt galt.

Kigger vi på de videregående uddannelser, så er det typisk meget specifikt, hvilken type studie computer, der skal bruges. De grafiske og kreative uddannelser foretrækker mange gange MacBooks fra Apple, da denne type computer er ekstra velegnet til kreative opgaver som design, billed- og videoredigering. Er det tale om uddannelsen til eksempelvis datamatiker, så er det foretrukne valg en bærbar med Windows 11, da hovedfokus ligger på kodning, og her er en Windows PC bare bedst til at løfte opgaven.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol