Sådan køber du en god billig bærbar

Nogle gange har du bare brug for en billig bærbar computer - og vi viser dig, hvordan du finder en god bærbar her.

Hvem vil ikke gerne have en  billig, pålidelig bærbar computer, der ikke koster for meget. Svaret må være stort set alle, især i en tid, hvor priserne generelt bare stiger og stiger i samfundet.

Vi kigger her ikke så meget på mærker og modeller, men mere på hvilke ting, som du skal være opmærksom på, når du begiver dig ud i junglen med bærbare på tilbud.

1. Hvad koster en god billig bærbar?

Hvor mange penge må en billig bærbar PC egentlig koste for, at du er sikker på, at den også er god? Prisen på en god billig PC afhænger naturligvis af en lang række faktorer eksempelvis, om du er på udkig efter en Chromebook. Windows-bærbar eller en MacBook. Men generelt, vil vi anbefale, at du kigge i prisklassen op til 3.000 kroner, så er du godt finde med maskine med nok hukommelse og tilpas stor SSD-harddisk.

2. Er det en god idé at købe en Chromebook?

En Chromebook vil dække de fleste menneskers behov for en bærbar til at klare hverdagsopgaverne og som et lille plus, så er en ny Chromebook en rigtig billig PC med priser helt ned under 1.500 kroner. Til sammenligning, så får du ikke ret meget brugt bærbar med Windows til under 1.500 kroner. Er dit computerbehov større end blot de mest almindelige hverdagsopgaver som spil og afvikling af større og specielle programmer, så anbefaler vi dig, at du kigger efter en ny bærbar med Windows 11 eller en nyere brugt MacBook.

3. Hvilke specifikationer skal du kigge efter?

Når du kigger på at købe en ny god og billig bærbar, så skal du også lige en tur forbi varebeskrivelsen med specifikationer. Du bør gå efter en maskine med en hukommelse på min. 8 GB ram, en SSD-harddisk på min. 128 GB, en Intel Core i5 processor og et nyere grafikkort, så der også kan games fornuftigt på maskinen. Et nyere integreret grafikkort fra Intel eller et dedikeret grafikkort fra Nvidia vil være at foretrække.

4. Er der ting du bør undgå, når du køber en god billig bærbar?

Der er faktisk en par småting, som du bør undgår, når du skal købe en god billig bærbar. Først og fremmest bør du undgå ukendte computermærker fra Kina på eksempelvis Amazon, da du kun kan blive skuffet over kvaliteten. Vælger du at købe en billig bærbar på en handelsplatform som Amazon, så anbefaler vi dig, at handle direkte med Amazon som forhandler og holde dig til et kendt mærke, så er det lidt mere sikkert. 

Du kan af og til falde over et slagtilbud på bærbar computer, men der er typisk en bagside. For at holde prisen nede på en bærbar og kunne sælge maskinen til "spotpris", så bliver der skåret et par hjørner. Typisk er harddisken lille helt ned til 64GB. Hukommelsen kan være på 4GB ram, hvilket er utilstrækkeligt, og processoren kan være af den langsomme type som Atom eller Celeron og lign. Så før du hopper på en spotdeal på en bærbar, så husk altid lige at læse op på listen med specifikationer.

5. Er der et godt tidspunkt at købe en god billig bærbar?

Der kommer altid gode tilbud på bærbare i løbet af året i form af forhandlerens fødselsdag eller afholdelse af Crazy Weeks med Crazy priser. Men, skal vi udpege to gode tidspunkter for dig at investere i en bærbar computer til en god pris, så er det ugen op til Black Friday og under januarudsalget, da du her typisk finder de bedste og billigste tilbud på IT-udstyr.

Nyere Ældre