Outlook er langsom, hvordan løser jeg det?

Microsoft Outlook er en populær e-mail klient blandt private og virksomheder, og det er frustrerende, når programmet kører langsomt.

Outlook er meget populært og byder på rigtig mange praktiske funktionaliteter, hvorfor det favner bredt og rammer rigtig manges behov for en god e-mail klient.

Det kan dog ske, at Outlook begynder at køre langsomt, og det går ud over brugeroplevelsen, hvorfor det er vigtigt at finde årsagen til problemet.

Derfor bliver Outlook langsom

Vi lister hele nogle af de primære årsager til at Outlook bliver langsom.
  1. En generelt langsom PC
  2. Plugins af dårlig kvalitet
  3. For mange mails
  4. For mange mapper
  5. Fillagring i OneDrive
  6. Gammel Outlook-version

Sådan løser du problemerne med en langsom Outlook

Her kan du se, hvordan du selv kan løse ovennævnte problemer med Outlook på din PC.

1. En generelt langsom PC, sådan fixer du problemet

Hvis du har en PC som generelt er blevet sløv og langsom til at udføre operationer, så påvirker det også hastigheden på Outlook i negativ retning. Hvis din computer generelt er langsom, så kan du selv sørge for at den bliver hurtig igen, og der kan du med fordel følge Vores 10 gode råd til en hurtigere PC.

2. Plugins af dårlig kvalitet, sådan fixer du problemet

Det er muligt at installere en hav af forskellige plugins i Outlook, som er med til at forbedre e-mail klienten men som også kan være med til at gøre Outlook langsom, og er her det især tredieparts plugins der ikke er udviklet af Microsoft selv, der er den store synder. Vi anbefaler derfor, at du foretager en gennemgang af de plugins, som du har installeret i Outlook, og sletter den som du ikke benytter mere.

3. For mange mails, sådan fixer du problemet

Antallet af gemte mails er med til at gøre Outlook langsom, så du kan med fordel rydde op og slette de mails, som du ikke har behov for at gemme mere. Hvis du får slettet rigtig mange, vil du typisk med det samme kunne mærke en forskel i hastigheden på Outlook, der bliver hurtigere.

4. For mange mapper, sådan fixer du problemet

En stor mængde mapper er med til at sløve og gøre Outlook langsom. da det kræver en hel del ressourcer. Derfor er det en god løsning at begrænse antallet af mapper i Outlook og evt. opbevare dine mails i færre mapper.

5. Fillagring i OneDrive, sådan fixer du problemet

En af Outlooks mange funktioner er auto-arkivering, hvor programmet automatisk arkiverer dine filer og mapper lokalt. Men, hvis du har valgt at lagre dine filer og mapper i skyen med OneDrive, så er det ofte med til at sløve Outlook betydeligt, da arkiveringsprocessen også er afhængig af forbindelsen til skyen. Du kan derfor med fordel ændre din arkiveringsproces i Outlook sådan, at filarkiveringen fremadrettet sker automatisk lokalt på din PC for at få en hurtigere Outlook igen.

6. Gammel Outlook-version, sådan fixer du problemet

Der kommer løbende nye versioner og opdateringer til Outlook ligesom til alle andre programmer fra Microsoft. Hvis Outlook kører langsomt på din PC, så kan det skyldes, at du bruger en ældre udgave af programmet, hvorfor vi anbefaler dig at opdatere Outlook til den nyeste version eller som minimum foretage en opdatering af den program version, som du benytter på nuværende tidspunkt. Du vil helt sikkert komme til at opleve en hurtigere Outlook, da mange opdateringer indeholder fejlrettelser og optimeringer, der er med til at forbedre hastigheden på den populære e-mail klient.

Generelt omkring langsom Outlook

Vores liste med forslag til, hvordan du slipper for en langsom Outlook er alle optimeringsforslag. Hvis du virkelig vil have noget mere fart over feltet på din e-mail klient skal du opgradere hardwaren på din PC eller gå skridtet fuldt ud og smide penge efter en nyere og hurtigere PC, der kan giver dig en hurtigere brugeroplevelse i Outlook.

Nyere Ældre