Mit grafikkort viser fejlkode 43, hvad gør jeg?

 

Grafikkortet er en vigtig komponent i din PC, hvorfor det skal virker korrekt hele tiden. Se hvordan du håndterer en fejlkode 43 her.

Det er heldigvis sjældent, at du kommer ud for problemer med dit grafikkort, men det sker, at der kan opstår problemer, så det ikke fungerer optimalt.

Et af disse problemer er en såkaldt fejlkode 43, der er en teknisk fejl, der kan opstå ved grafikkort

Hvad er en fejlkode 43?

Der kan være flere årsager til en fejlkode 43, hvor den typiske årsag er et problem med driveren til grafikkortet. Hvis driveren til grafikkortet af den ene eller anden grund ikke virker korrekt, så giver det problemer med hardwaren i form af det fysiske grafikkort, som vil køre ustabilt eller helt holde op med at virke.

Sådan løser du fejlkode 43

Her kan du se, hvordan du selv kan løse ovennævnte problemet med fejlkode 43 på grafikkortet på din PC.

1. Tjek grafikkortet fysisk for løse forbindelser

Hvis du har fysisk adgang til grafikkoret på din PC, så er det første du skal gøre at undersøge, om grafikkortet er korrekt sat i computeren. Hvis grafikkoret ikke er monteret korrekt på sin plads i computeren, kan det give en løs forbindelse, som kan være årsagen til fejlkode 43. Tjek at det sidder korrekt på sin plads og om ledninger fra grafikkortet også sikker korrekt mellem grafikkortet og computeren.

2. Fjern grafikkortet

En hurtige måde at fixe et problem grafikkortet i form af fejlkode 43 er simpelthen at fjerne grafikkortet, og her tænker vi ikke på fysisk, men at du fjerne grafikkortet i Windows under Enhedshåndtering. Først skal du fjerne grafikkortet i Enhedshåndtering, og det gør du sådan her: Højreklik med musen på Start, og vælg Enhedshåndtering fra listen, og herefter højreklikker du på Grafikkortet under Skærmkort og vælger Deaktivér enhed. Nu genstarter du så din PC, og går ind under Enhedshåndtering igen og højreklikker med musen på grafikkortet og vælger Aktivér enhed.

3. Opdater driveren til grafikkortet

En anden løsning til at fjerne fejlkode 43 er, at opdatere grafikkortet i din computer. Du opdaterer driveren til grafikkortet sådan her: Højreklik med musen på Start, og vælg Enhedshåndtering og højreklik med musen på grafikkortet under Skærmkort, og vælg Opdater driver. Efter endt opdatering, så genstarter du computeren, og ser om fejlkoden er forsvundet.

4. Slet og geninstaller driveren til grafikkortet

Hvis driveren ikke virker som den skal, kan det forårsage fejlkode 43 på grafikkortet, og du kan prøve at løse fejlkode 43 ved at slette driveren og herefter geninstallere den. Først skal du slette driveren til grafikkoret, og det går du sådan her: Højreklik med musen på Start, og vælg Enhedshåndtering, og klikker med musen på Skærmkort, og højreklikker på Grafikkortet og vælger Slet enhed. Nu genstarter du så computeren, så du er klar til at installere driveren til grafikkortet igen.  

Nu har du to muligheder for at gensintallere driveren til grafikkortet på din PC. Første mulighed er, at du henter den nyeste grafikkort driver på producentens hjemmeside typisk Intel. NVIDIA og AMD. Den anden mulighed er, at du benytter Enhedshåndtering i Windows til at løse opgaven, og det gør du sådan her: Højreklik med musen på Start, og vælg Enhedshåndtering og klik på Skærmkort og højreklik herefter med musen på Grafikkort og vælg Søg efter hardwareændringer, så burde din PC selv finde driveren til grafikkortet. Uanset hvilken af de to løsninger, du vælger, så skal du huske at genstarte din PC efter at have installeret driveren til grafikkortet på ny.

Generelt omkring problemer med grafikkort

Problemer med et grafikkort kan skyldes mange ting, hvor vi kun har fokuseret på fejlkode 43. Generelt skal du være påpasselig med at rode med dit grafikkort rent fysisk, da du let kan komme til at lave store skader på din PC. Mange moderne bærbare har et integreret grafikkort, som er loddet til bundkortet i computere, og det er derfor ikke lige sådan at fjerne uden, at du skal til at rode med bundkoret også, og det vil vi fraråde dig. Hvis vores løsninger ikke kan få dit grafikkort til at virke optimalt, så anbefaler vi, at du opsøger professionel hjælp på et PC-værksted, og får et overlag over en udgiften til en reparation, inden du siger ja tak. Du vil med fordel kunne læse vores artikel Fejlfinding ved problemer med grafikprocessoren (GPU) eller grafikdriveren i et program eller spil.

Nyere Ældre