Guide til bedre lyd fra mikrofonen på din PC

 

Se hvordan du får den bedste lydoplevelse fra mikrofonen på din PC, når du skal føre samtaler på Teams og FaceTime.

Der er ikke noget mere irriterende end dårlig og hakkende lyd, når du bruger din PC til videosamtaler på Teams og Zoom, FaceTime og MEGA.

Alt i alt er det en frustrerende oplevelse at skulle gennemføre en videochat, hvis din mikrofon ikke fungerer optimalt på computeren. Du risikerer at måtte gentage dig selv i det uendelige, fordi personen i den anden ende ikke kan høre, hvad der bliver sagt.

Vi giver dig her en række råd til, hvordan du selv kan sørge for, at lyden i din indbyggede PC-mikrofon bliver så god som muligt.

Du har også mulighed for at forbedre mikrofonkvaliteten med dette smarte værktøj fra Adobe.

Råd 1: Vælg den rigtige afstand til mikrofonen

Det første du skal sørge for, er at du placerer dig optimalt i forhold til mikrofonen på din PC, da afstanden er med til at afgøre, hvor god lyden er. Jo længere væk, du er placeret fra mikrofonen, jo dårligere bliver lyden for personen i den anden ende, som du videochatter med. Afstanden er med til at forvrænge stemmen fordi lyden skal vandre langt for at blive opfanget af mikrofonen.

Derfor skal du prøve at komme så tæt, som muligt på den indbyggede mikrofon i din PC, det gælder også hvis du bruger en ekstern mikrofon. Hvis du ikke synes, at det hjælper nok, at du rykker tættere på mikrofonen i din PC, så kan du med fordel prøve at få din PC tættere på din mund ved at hæve den. Du kan evt. smide en bog under computeren for at få den op i højden.

Råd 2: Vælg det rigtige lokale

Det andet som du kan gøre for at sikre dig, at du får den bedste lyd fra mikrofonen på din PC, er at du sikrer dig at du vælge det rigtige lokale til at føre videosamtalen i. Akustik er vigtigt, når det kommer til lyd, og i visse lokaler opstår der lettere baggrundsstøj.

Derfor kan du med fordel vælge et lokale, hvor der ikke er så meget rumklang og ekko. Det optimale lokale har typisk bløde materiale på væggene, gulvtæppe og en hel del møbler, som alt sammen er med til at reducere runklang og ekko i et lokale.

Mange apps til videosamtaler som Teams kommer med en indbygget funktion til reduktion af baggrundsstøj, som du med fordel også kan vælge at aktivere som et supplement for at opnå den bedste mikrofonoplevelse.

Råd 3: Brug din mobil som mikrofon

Hvis den indbyggede mikrofon i din PC er ødelagt, dårlig eller din PC er slet ikke udstyret, så kan du med fordel vælge at benytte din smartphone som ekstern mikrofon på din PC. Det kræver faktisk kun, at du installerer en mikrofon-app på din mobil, og kobler mobilen sammen med din PC.

På denne måde så undgår du at skulle købe en dyr ekstern mikrofon, og du opnår samtidig, at lyden bliver krystalklar, når du skal videochatte.

Vi anbefaler dig at bruge appen WO Mic, som er et populært værktøj, der kan gøre din mobil til en mikrofon til din computer. Appen er helt gratis og kan bruges af alle med en iPhone eller en mobil med Android.

Sådan installerer og bruger du mikrofon-appen WO MIC

Først skal du downloade og installere Wo Mic desktop-klienten på din PC, hvorefter du skal hente Wo Mic appen til din mobil i Google Play eller App Store og installere appen på din iPhone eller Android-mobil.

Når du har gennemført disse to trin, så skal du have etableret forbindelse mellem WO Mic på din mobil og din PC, så du kan bruge mobilen, som ekstern PC-mikrofon. Derfor skal du åbne Wo Mic-appen på din mobil og din PC.

Du skal nu teste, om forbindelsen er etableret mellem de to enheder, og det før du ved at højreklikke med musen på Start-knappen på proceslinien i Windows, hvorefter du venstreklikker med musen på Enhedshåndtering. Under Lyd-, video- og spilcontrollere, skal du nu kunne se WO Mic-enhed, så ved du, at alt er som det skal være.

Nu skal du så tilslutte din mobil via USB til din PC og sørg for, at USB-fejlfindingstilstand er aktiveret på mobilen. Herefter trykker du på Play-knappen i WO Mic-appen for at starte serveren, og giver tilladelse på mobilen, hvis du bliver spurgt om det. Klik nu på WO Mic desktop-klienten og Forbindelse og derefter Tilslut på din PC.

Vælg derefter USB og klik på Tilslut igen, og hvis du bliver bedt om det, skal du acceptere USB-fejlfindingstilstand på din mobil påny. 

Nyere Ældre