MEGA: Gratis krypteret cloud storage

 

Gratis alternativ til OneDrive, Google Drev og iCloud med større lagerplads og gratis messenger, tale- og videoopkald.


Plusser

  • 20 GB gratis cloud storage
  • Brugervenlig grænseflade
  • Stærk kryptering og sikkerhed
  • Konkurrencedygtige prisplaner
  • Incl. messenger, video- og taleopkald
  • Understøttelse af de fleste platforme
  • Samarbejdsværktøjer

Minusser

  • Hastighederne kan variere

Samlet bedømmelse

MEGA er efter vores mening en at de bedste udbydere af cloud storage med en gratis plan, der vil passe til de fleste private, hvor du som virksomhed, nok bør vælge at tilkøbe en businessplan til en favorabel pris. Sikkerhedsfunktionerne i form af kryptering og secure chat er stærk, og selve cloud-tjenesten er let at bruge. Især må vi fremhæve muligheden for at benytte MEGA både på PC og mobilen, hvilket er en stor fordel. Nogle brugere vil nok efterspørge lidt hurtigere uploadhastigheder.

Kort beskrivelse af MEGA

MEGA er en krypteret cloud storage-tjeneste, som er skabt af manden bag det tidligere Megaupload Kim Dotcom. Tjenesten blev lanceret den 19. januar 2013 med gratis cloud storage og har efterfølgende fået tilføjelser i form af samarbejdsværktøjer og en komplet og gratis kommunikationsplatform indeholdende chat, beskedservice, tale- og videoopkald til PC og Mobil.

Disse platforme understøtter MEGA

MEGA virker som efter vores mening bedst på PC, hvis du bruger tjenesten i din browser, da du slipper for den automatiske synkronisering. MEGA findes findes som desktop apps til Windows, macOS og Linux. Derudover er MEGA tilgængelig for mobile enheder i Google Play, App Store og App Gallery. MEGA findes også som browser extension til Google Chrome og som software, der kan køre på NAS. 

Gratis lagerplads i MEGA

Når du opretter en gratis MEGA-konto, så får du som udgangspunkt 20 GB gratis cloud-lager med en midlertidig udvidelse til 50 GB cloud-lager i 12 måneder, hvorefter det samlede lager efter perioden igen er på 20 GB. 

Sådan virker cloud storage på MEGA

Den cloud storage som du får tildelt på din gratis MEGA-konto, kan du bruge til at uploade filer, programmer, billeder og hvad du ellers har lyst til fra din PC og Mobil. En smart funktion er at opsætte din iPhone eller Android mobil til automatisk at gemme dine fotos på MEGA. Du har efterfølgende at downloade dine filer, hvor som helst og når som helst. Hvis du ikke synes, at pladsen er tilstrækkelig med de 20 GB gratis lagerplads, så anbefaler vi, at du komprimerer dine filer inden du uploader dem på MEGA, da du på denne måde kan komme rigtig langt med 20 GB.

Sikkerhedsfunktioner på MEGA

MEGA er designet med brugerstyret end-to-end-kryptering og har tilføjet et ekstra sikkerhedslag i form af aktiv to-faktor-godkendelse. Alle dine data på MEGA er krypteret med en nøgle, der stammer fra din adgangskode; med andre ord, din adgangskode er din rodkrypteringsnøgle. MEGA har ikke adgang til din adgangskode eller dine data. Brug af en stærk og unik adgangskode vil sikre, at dine data er beskyttet mod at blive hacket.

Samarbejdsmuligheder mellem brugere i MEGA

MEGA tilbyder samarbejdsværktøjer, som gør der muligt for brugerne af tjenesten, at samarbejde omkring dokumenter og filer, som vi kender det fra Microsoft 365. Del filer/mapper med hvem som helst, selvom de ikke har en MEGA-konto, ubesværet og i realtid på tværs af alle dine enheder. Med MEGA er det nemt at holde dit team på samme side og undgå dobbeltarbejde ved kun at bruge ét værktøj til at organisere og dele dit arbejde.

Kommunikationsplatform på MEGA

MEGA har indbygget et komplet kommunikationsplatform med chat/messenger, tale- og videoopkald, hvor det er muligt at kommunikere med andre med en MEGA-konto, og det er samtidig en smart måde at dele større filer med hinanden på. Kommunikationsværktøjerne på MEGA er krypterede, hvilket betyder. at trediepart ingen adgang har til din kommunikation. Chat, tale- og videoopkald virker både på PC og mobil, og er en oplagt erstatning for Skype, iMessage, FaceTime og Google Duo. Vi kan især anbefale kommunikationsværktøjerne til mobilen, hvor det virker rigtig godt, og muligheden for at dele store filer som billeder og video er en oplagt mulighed som erstatning for MMS og mail på mobilen, som jo har nogle indbyggede begrænsninger med hensyn til størrelsen på filerne, der kan vedhæftes og deles.

Sådan kommer du i gang med MEGA

Hvis du har fået lyst til at komme i gang med at benytte MEGA for at få gratis cloud storage eller for at benytte kommunikationsplatformen eller muligheden for at samarbejde omkring projekter.

Figur 1: Oprettelse af gratis MEGA-konto

Du skal starte med at oprette en gratis konto på hjemmesiden MEGA, som du kan se i figur 1. Efterfølgende skal du tage stilling til, hvilke apps og enheder du vil bruge platformen på. Hvis du vil bruge MEGA på din Windows 11-PC, så kan du hente den tilhørende MEGA app til Windows og installere den på din computer. Du kan også vælge at bruge MEGA via din internetbrowser, hvilket er den metode, som vi anbefaler, så du undgår at få synkroniseret alt indholdet automatisk fra din PC til din 20 GB-gratis MEGA-konto. Hvis du også har behov for at benytte MEGA på din iPnone eller Andorid mobil, så skal du en tur i App Store eller Google Play for at hente din gratis MEGA-app til din smartphone.

Nyere Ældre