Du behøver faktisk ikke købe en ny mikrofon til gaming eller podcast, da du kan nemt kan fixe og forbedre den gamle - og det ganske gratis.

Bøvler du med din mikrofon, og synes måske ikke den lydmæssigt er lige så god, som da du købte den?

Er du kommet frem til, at du heller må købe en ny mikrofon, og sende den gamle PC-mikrofon på pension?

Kan du svare ja til begge eller blot et af ovenstående spørgsmål omkring din mikrofon, så er du klar til at høre vores tip, der ultimativt kan spare dig for en bunke penge, da du helt selv kan fixe din PC-mikrofon, så den kommer til at lyde bedre.

Vi har tidligere udgivet Guide til bedre lyd fra mikrofonen på din PC, men denne guide er lige et skridt videre i jobbet med at få den perfekte mikrofonkvalitet.

Derfor er det vigtigt med en god mikrofon

Arbejder du med at skabe online indhold i form af livestreaming, produktion af video fx til gaming eller podcast, så kender du sikkert allerede vigtigheden af at eje den rigtige hardware til jobbet, og her kommer kommer en USB-mikrofon eller trådløs mikrofon ind i billedet, da det bedste online indhold også indeholder en fremragende lydside, da det ikke kun er det visuelle der tæller især, hvis du arbejdet med produktion af podcast.

Skal det så være en dyr mikrofon?

Du kan let forledes til at tro, at det kræver den dyreste mikrofon på markedet til flere tusinde kroner for at kunne skabe godt online indhold på lydsiden, men det er faktisk ikke altid tilfældet. En ganske almindelig standard USB-mikrofon, kan mange gange klare jobbet lige så godt, som en dyr en af slagsen.

Er det virkelig nok med en "billig" mikrofon?

Et skrivebord fyldt med dyrt tilbehør, ser da professionelt ud, men er der virkelig noget galt med en standard USB-drevet mikrofon? Svaret på det spørgsmål er nej, da du selv kan indstille og fintune en ganske almindelig PC-mikrofon, så den kommer til at lyde meget bedre. Vi viser dig hvordan nedenfor.

Sådan indstiller og fintuner du din gamle PC-mikrofon

Du kan naturligvis indstiller og tilpasse din standard USB-mikrofon direkte i indstillingerne i Windows, men der er grænser for morskaben, og du kan kun forbedre lydkvaliteten til et vist punkt. Hvis du virkelige skal lave nogle mærkbare forbedringer på din PC-mikrofon, så skal du benytte Adobe Podcast til jobbet.

Hvad er Adobe Podcast?

Adobe Podcast er AI-drevet lydoptagelse og redigering på nettet, hvor du har mulighed for at indstille og fintune din PC-mikrofon ned til den mindste detalje, så lydsiden på dine online produktioner bliver væsentlig forbedret.

Hvordan virker Adobe Podcast?

Rent basalt så består Adobe Podcast af et lydstudie i lommeformat, hvor du har mulighed for at forbedre tale og øge klarheden ved at fjerne baggrundsstøj og skærpe din stemmes frekvenser. så det kommer til at lyde som om alt blev optaget i et professionelt studie. Det er også muligt, og nu kommer vi til det interessante at få tjekke din PC-mikrofon med Mic Check AI, som ved hvordan en god mikrofonopsætning skal lyde, og fortæller dig trinene for at sikre, at din lyd er krystalklar. Ellers består pakken fra Adobe af en lang række redigeringsmuligheder og lydskabeloner, der er velegnet, når du skaber online indhold, og gerne vil have den perfekte lydside.

Hvordan får jeg adgang til Adobe Podcast?

Der er ikke mange ben i at få adgang til Adobe Podcast, da du bare skal benytte dette direkte link, hvor du først skal oprette en konto, så er du faktisk klar til at få fortaget et AI-drevet forbedring af din gamle USB PC-mikrofon.