Sådan deler du internetforbindelsen på en Windows 11-PC

 

Har du behov for at dele internettet med andre enheder eller personer, kan du bruge et mobilt hotspot på Windows 11. Se hvordan du gør her!


Med Windows 11 kan du tele din internetforbindelse med andre enheder som computere, tablets og mobiler ved hjælp af den indbyggede mobilhotspot-funktion, uden at det kræver yderligere software.

Der er flere situationer, hvor du kan have behov for at oprette et trådløst hotspot. Eksempelvis hvis du er et sted, hvor der kun er kabelforbundet internetforbindelse, og ønsker at forbinde din mobil eller tablet til internettet.

Det kan også være, at du befinder dig i en situation, hvor du er den eneste person med et mobil data abonnement, og du vil dele internettet med andre mennesker.

En anden mulighed er, at du har glemt koden til dit WiFi-netværk, så kan du jo midlertidig omdanne din PC til et WiFi-hotspot og benytte den som en midlertidig trådløs internetrouter, som du giver en ny kode, som du kan huske.

Uanset årsagerne, så er det ret nemt at dele en internetforbindelse eller få adgang til det lokale netværk med den indbyggede mobilhotspot-funktionen i Windows 11.

I denne vejleding guider vi dig trin for trin gennem gennem opsætningen af delingen af internetforbindelsen ved hjælp af mobilhotspot-funktionen i Windows 11.

Sådan konfigurerer du et mobilhotspot i Windows 11

I Windows 11 kan du dele en internetforbindelse, der er tilgængelig via et Ethernet-, WiFi- eller mobilt data abonnement. 

Din computer skal som udgangspunkt have mindst ét trådløst netværkskort, der kan fungere som adgangspunkt, som andre enheder kan oprette forbindelse til.

Hvis du vil oprette et WiFi-hotspot i Windows 11 for at dele internettet med andre enheder, skal du gøre sådan her.

1. Højreklik på Start-knappen på Proceslinien

Trin 1: Opsætning af mobilhotspot i Windows 11

2. Vælg nu Indstillinger

Trin 2: Opsætning af mobilhotspot i Windows 11

3. Nu skal du vælge Netværk og internet i venstre side

Trin 3: Opsætning af mobilhotspot i Windows 11

4. Vælg nu Mobilhotspot i højre side og slå funktionen til ved at trække skyderen til højre

Trin 4: Opsætning af mobilhotspot i Windows 11

Under Mobilhotspot har du mulighed for at redigere egenskaber som navnet på netværket og oprette/ændre adgangskoden til netværket. 

Derudover kan du vælge, hvilket Netværksbånd der skal udsendes på, hvor Mobilhotspot som udgangspunkt er opsat til 2.4 GHz. Hvis dit netværkskort understøtter 5GHz eller større, så kan du se muligheden her, og selv vælge hvilken type, du vil bruge.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol