Guide: Hvilken computer mus skal jeg vælge?


Vi giver dig nogle god råd til, hvordan du finder den mus. der passer bedst til dine behov.

Har du først betalt kassen for en lækker og højtydende PC, så skal du naturligvis også have en velfungerende mus til at fuldende billedet, så du kan få det maksimale ud af din computer.

Der er mange computer mus på markedet og de findes i et hav af forskellige prisklasser, så det kan være fristende at få efter den billige mus til under 100 kroner i netbutikken.

Du får som bekendt, hvad du betaler for, og vælger du at købe en billig mus, risikerer du at gøre et fejlkøb, hvis du ikke samtidig har gjort dit forarbejde.

Læs vores guide for at blive klædt bedre på næste gang, du skal udskifte din computer mus med en ny.

Musen skal passe til dit behov

Udgangspunktet, når du skal købe mus, er at du skal vælge en mus, der passer til dit behov, og det formål du skal bruge den til. De mest almindelige formål for benyttelse af computer mus er:

  • Kontorarbejde herunder tekstbehandling og regneark
  • Billedbehandling
  • Videoredigering
  • Almindelig surfing på internettet
  • Gaming

Trådløs mus eller med ledning

Fordelen ved at vælge en mus med ledning er, at du slipper for at skulle skifte batterier eller lade den op, og reaktionstiden er ofte også bedre på en kablet mus. Mange gamere foretrækker derfor en mus med ledning, når der skal spilles. 

Fordelen ved at vælge en trådløs mus, er at du ikke skal sidde og bøvle med en ledning, når du bruger musen foran computeren. Det er for mange at foretrække, da det godt kan virke generende med en ledning på et mindre bord eller, hvis musen skal bruges som supplerende mus, når den bærbare er med på farten.

Udformning og herunder ergonomi

Skal du bruge musen flere timer om dagen eksempelvis på jobbet på kontor eller en hjemmearbejdsplads, kan du med fordel gå efter en ergonomisk mus, der kan være med til at mindske eller helt forhindre museskader i skuldre og nakke. Skal du bruge musen til gaming, så kan du med fordel gå efter en decideret gamer mus udformet til gaming med flere knapper, tilpasningsmuligheder og en højere DPI. Jo højere DPI-taller er, jo mindre skal du flytte musen. 

Størrelsen på dit budget 

En afgørende ting for at komme i mål med en rigtig god mus, er hvor mange penge, som du vil bruge til at investere i en computer mus for. En god tommelfingerregel er, at bruge fra 300 kroner og opefter, så kan du få en virkelig god mus. Skal du have en ergonomisk mus, så skal du bruge omkring 400 kroner på købet og opefter for at komme i mål med et ordentligt produkt.


Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol