iPad eller Windows tablet! Hvad skal du vælge?

 

Brug for en Pro-tablet til uddannelse eller job? Vi ser på fordele og ulemper ved Apple iPad Pro og en Windows tablet i form af Lenovo ThinkPad X12.

En tablet er mere fleksibel og har langt flere funktionsområder sammenlignet med en traditionel bærbar PC og en standard tablet.

En Pro-tablet kan derfor være det helt rigtige valg for dig til studie og jobbet, da du både får stor touch skærm, tastatur, pen og kraftigere hardware, som er fuldt på niveau med en traditionel bærbar og langt overgår en standard tablet.

Hvis du skal arbejde seriøst med din Pro-tablet og helt skal droppe den bærbare, så er de oplagte valg en iPad Pro eller en tablet med Windows 11, da du med disse to typer får mest valuta for pengene.

Vi kigger her nærmere på fordele og ulemper ved de to Pro-tablets iPad Pro fra Apple og Lenovo ThinkPad X12 Detachable, så det bliver lettere for dig at vælge den løsning, der passer til dit behov.

Den største forskel på iPad Pro og Lenovo ThinkPad X12

Den største forskel på en iPad Pro og Lenovo ThinkPad X12 er, at de kører på forskellige operativsystemer. iPad Pro kører på Apples iOS og Lenovo ThinkPad X12 kører på Windows fra Microsoft. 

De to forskellige operativsystemer har stor indvirkning på brugeroplevelsen, og de har hver især fordele og ulemper.

Apple iPad Pro: Fremragende tablet, okay bærbar PC!

Apple iPad Pro (12.9" M1 WiFi 256 GB)

Apples iPad Pro 12.9" er en fremragende tablet, nok den bedste på markedet lige nu. Men, samtidig er det "kun" en okay bærbar computer, da den efter vores mening ikke helt er en fuldgyldig erstatning for en bærbar computer, og det skyldes mestendels selve det mobile styresystemet, som har nogle indbyggede begrænsninger. 

iPad Pro har en hurtigere processor, et mere kapabelt kamera end nogen anden iPad til dato samt en flot og større skærm og samtidig adgang til et stort og bredt bibliotek med fantastiske apps.

Har du til hensigt primært at benytte din tablet som en tablet, og vægter de kreative muligheder højt som tegning, redigering af billeder, lyd og video, så findes der ikke et bedre valg end iPad Pro. Der findes samtidig et stort bibliotek med kreative apps, som kan understøtte dine kreative behov og som udnytter hardwaren fuldt ud herunder understøttelsen af Apple Pencil.

Men, har du behov for tilkobling af eksternt tilbehør som skærm og evt. en mus, så kommer iPad Pro til kort, da det ikke er muligt på en hensigtsmæssig måde, da det virkelig halter med understøttelsen af eksterne enheder på en iPad Pro.

Derudover vil du opleve, at iOS-styresystem og de tilhørende apps har en lang række begrænsninger, hvis du arbejder med kodning eller webudvikling, da økosystemet ikke er udbygget på samme måde som Windows.

Derfor skal du vælge Apple iPad Pro

Kræver dit studie eller job, at du skal løbende skal løse kreative opgaver, og har du et stort behov for fleksibilitet og et generelt behov for at tage noter og arbejde med tekstbehandling, så er en Apple iPad Pro 12.9" det oplagte valg, da enheden kommer i mål på alle disse områder.

Lenovo ThinkPad X12: Fremragende bærbar PC, okay Tablet!

Lenovo ThinkPad X12 (12.3" Core i5 WiFi 256 GB)

Lenovo ThinkPad X12 Detachable er en fremragende bærbar PC, nok en af de bedste på markedet lige nu. Men, samtidig er det "kun" en okay tablet, da den efter vores mening ikke helt er en fuldgyldig erstatning for en tablet, og det skyldes mestendels, at der er designet alt for få Windows-apps til tablets.

Til gengæld er det et stort plus, at enheden kører Windows 11. da du dermed får tilbudt et hav af fuld-featured desktop apps som webbrowsere og de fulde udgaver af programmer som Microsoft Office, Adobe Photoshop, Premiere og Illustrator. 

Det medfølgende tastaturcover til Lenovo ThinkPad X12  og den fremragende indbyggede touchpad, gør, at denne tablet langt mere behagelig at skrive på end iPad Pro. Derudover er Windows bedre end iOS, når det kommer til til håndtering af eksternt tilbehør som skærme, harddiske og mus.

Stiller dit studie eller job krav om store mængder skriveopgaver og arbejder du med kodning og webudvikling, så er Lenovo ThinkPad X12 det åbenlyse valg fremfor en iPad Pro.

Men fordi så få Windows-apps er designet til tablets, er denne model et dårligere valg, når du har behov for at lægge dine arbejdsopgaver til en side, og skal bruge selve tabletten til at læse en E-bog eller spille et mobilspil i ny og næ.

Derfor skal du vælge Lenovo ThinkPad X12

Kræver dit studie eller job, at du arbejder meget med skriveopgaver og intensive opgaver, der kræver de fulde udgaver af desktop programmer som Microsoft Office og og billedbehandling med PhotoShop, så er Lenovo ThinkPad X12 Detachable det rigtige valg på grund af det fremragende tastatur med indbygget touchpad og hele Windows-miljøets understøttelse af komplette desktop apps.

Nyere Ældre