Guide: Lav en QR-kode til en hjemmeside

 

Læs hvordan du hurtigt laver en QR kode med link til en hjemmeside her.

QR-koder bliver ofte omtalt som 2D stregkoder, der er en lille stregkode, som ved hjælp af en læser i en smartphone, kan sende brugeren videre til en hjemmeside, Facebook side eller lign.

For at kunne benytte en QR-skal du have installeret en QR-scanner på din smartphone, og der findes et hav af gratis apps, som du finder i Google Play til Android og App Store til iPhone

Vi guider dig her til, hvordan du selv laver en QR-kode til en hjemmeside, som du kan sende videre til venner og familie.

Sådan laver du en QR-kode med link en hjemmeside 

Først skal du hente browseren Microsoft Edge til din computer, og det kan du gøre gratis via dette link. Browseren fra Microsoft understøtter: Windows 10, macOS, Android og iOS.

Herefter skal du installere browseren på din computer, så er du klar til at gå videre i processen. Hvor du skal følge vores vejledning her.
  1. Åbn Microsoft Edge
  2. Indtast navnet på den hjemmeside, du vil lave en QR-kode med et link til
  3. Klik med musen på ikonet ud for den røde pil i figur 1
  4. Klik med musen på Download ud for den røde pil i figur 2
  5. Nu finder du et PNG-billede med din QR-kode under Overførsler på din PC, som vist i figur 3
Figur 1: QR-ikonet

Figur 2: Download

Figur 3: Færdig QR-kode

I figur 3 ser du den færdige QR-kode med et link til vores hjemmeside Windows365.dk for at illustrere,  hvordan en QR-kan se ud med et link til en hjemmeside. Du kan herefter dele din egen QR-kode med link til en hjemmeside eller lign. med dine venner og familie. Hjemmesiden kan herefter besøges med en enhed, som har installeret en QR-scanner, der kan læse QR-koden.

Nyere Ældre