Værktøj til reparation af manglende eller beskadigede systemfiler

 

Vi vil her lære dig om, "værktøjet Kontrolprogram" i Windows, som kan foretage en hurtig reparation af manglende eller beskadigede systemfiler på din PC.

Oplever du problemer med at starte din computer? Er der funktioner, som ikke fungerer korrekt? Eller er oplever du en masse tilfældige fejl på din PC? Så skyldes problemerne muligvis manglende eller beskadigede systemfiler i Windows.

Hvad er en systemfil?

Rent basalt så er en systemfil en fil, som Windows og et program er afhængig af for at kunne fungere korrekt. 

Hvordan kan en systemfil mangle eller blive beskadiget?

Systemfiler ændres typisk efter opdateringer eller installation af Apps på computeren. 

Advarsel: Læs dette før du går videre

Generelt er det bedst at lade systemfiler være i fred, da sletning, flytning eller omdøbning kan forårsage total systemnedbrud. Derfor er systemfiler ofte gemt og skrivebeskyttede, så du ikke ved et uheld kan komme til at ødelægge disse. Derfor får du lige denne venlige påmindelse om, at redigering af systemfiler er risikabelt og på eget ansvar, da det kan føre til uoprettelig skade, hvis det ikke udføres korrekt.


Sådan benytter du værktøjet Kontrolprogram 

Du kan benytte det indbyggede værktøj Kontrolprogram i Windows til at reparation af manglende eller beskadigede systemfiler, og det gør du ved at følge denne vejledning.
  1. Skriv Kommandoprompt i Søgefeltet på proceslinien
  2. Vælg Kør som administrator
  3. Skriv sfc /scannow i kommnadolinien
  4. Herefter kommer der en række Meddelelser som du skal bekræfte
Når du har gennemført ovennævnte trin, så scanner, finder og retter værktøjet Kontrolprogram Windows-systemfilproblemer.

Når værktøjet Kontrolprogram registrerer et problem, anbefaler vi, at du kører kommandoen tre gange for at sikre, at alle problemerne bliver løst korrekt.

Du kan læse mere om brug af værktøjet Kontrolprogram til systemfiler til at reparere manglende eller beskadigede systemfiler og finde hjælp på dette link til Microsofts hjemmeside.

Nyere Ældre