De 5 mest almindelige Windows 10-problemer, og hvordan du løser dem!Windows 10 har ry for at være et ret så pålideligt operativsystem, det betyder dog ikke, at du som bruger kan undgå at løbe ind en lille udfordring i ny og næ.

Det er heldigvis ret sjældent, at du som almindelig bruger af Windows 10, vil opleve fejl og problemer, når du bruger din computer. Sker det endelig, så er det faktisk normalt ret enkelt og hurtigt at løse problemerne.

Vi kigger på de 5 mest almindelige forekommende problemer, som brugerne oplever i Windows 10, og viser hvordan de kan løses.

1. Mangler plads til at installere en opdatering

Et problem som forekommer af og til er, at harddisken på computeren er fyldt op, og den seneste opdatering af Windows derfor ikke kan installeres. Der skal som minimum være 10 GB ledig på harddisken for, at du kan gennemføre en Windows 10-opdatering-

Læs vores vejledning til hvordan du frigør plads på harddisken din computer, så du kan få plads til at installere den seneste Windows-opdatering.

2. Computeren starter langsomt op

En ofte forekommende problem for mange, er at computeren med tiden. bliver langsommere til at starte op, hvilket skyldes for mange opstartsprogrammer. Mange Apps lægger sig automatisk i opstartslisten, så de starter af sig selv og dermed indlæses sammen med Windows 10, hvilket kan sløve din PC

Læs vores vejledning til hvordan du deaktiverer unødvendige opstartsprogrammer på din computer, så du kan få en hurtig computer igen.

3. Søgefeltet og Start er forsvundet fra proceslinien

Hvis Søgefeltet eller Start er forsvundet fra proceslinien, så er du højst sandsynligt kommet til at gemme dem ved et uheld.

For at få Søgefeltet og Start tilbage på proceslinien på din computer, skal du gøre sådan her.
  1. Tryk på Windows-tasten + I for at åbne Indstillinger
  2. Vælg Personlig tilpasning
  3. Klik på Proceslinie
  4. Under Lås Proceslinien kør skyderen til højre

4. Apps virker ikke efter en opdatering af Windows 10

Det kan ske, at Apps ikke vil virke og køre efter, at en Windows 10-opdtatering er blevet installeret på computeren.

For at få Apps til at virke igen på din computer, skal du afinstallere den pågældende App i Microsoft Store, hvorefter du installere den samme App igen. Hvis du har hentet en App uden for Windows Store, så skal slette Appen på din PC, og geninstallere Appen fra producentens hjemmeside eller lageringsmedie.

5. Problemer med printeren efter opdatering af Windows 10

Printeren kan godt begynde, at opføre sig mærkeligt efter, at en opdatering af Windows 10 er blevet installeret på computeren. Typisk skyldes problemet manglende opdatering af Printer-driveren.

For at løse problemet med printeren, skal du afinstallere printer-Appen på din PC, og geninstallere programmet igen. Du kan også vælge, at foretage en automatisk opdatering af printersoftwaren under Enhedshåndtering, som du kan læse vores vejledning til her.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol