Grafikkortet er for lille på min bærbar? Hvad gør jeg!

 


Underperformer grafikkortet på din bærbar computer og lever ikke op til dine behov i dag, så behøver du ikke nødvendigvis udskifte din computer med en ny.

Spil som Fortnite, CS:GO og 3D-programmer og videoredigering i 4K sætter store krav til en bærbar computer, hvor mange sikkert overvejer at købe en ny PC, den begynder at mangel kræfter. Men, der findes også nogle andre muligheder, som vi kigger på her.

Vi skelner mellem, om din bærbar har et dedikeret grafikkort eller et integreret grafikkort, Er du ikke klar over, hvilket slags grafikkort din PC og hvilken størrelse og model, så anbefaler vi dig, at du installerer og kører programmer, som du kan læse mere om her.

Der er tale om et gratis diagnoseprogram, der kan hjælpe dig med en masse ting så som at få detaljeret kendskab til din computer, når det kommer til hardware som RAM, harddisk og grafikkort eller nuværende temperatur.


Hvis din bærbar har et integreret grafikkort

Er din bærbar udstyret med et integreret grafikkort, så har du følgende muligheder, hvis grafikkortet underperformer i forhold til dine behov.

1. Foretag fejlfinding og løs problemet selv

Det første og bedste sted, du kan begynde, for at få en bedre udnyttelse af dit grafikkort er ved at foretage en såkaldt fejlfinding og herefter forsøge at løse problemet selv. Det er slet ikke så svært og samtidig koster det ikke en kroner. 

Vi har lavet en vejledning til dig her, hvordan du foretager en fejlfinding og løser problemer med grafikkortet.

2. Køb et eksternt grafikkort

I praksis er det ikke muligt at skifte et integreret grafikkort uden også at skifte bundkoret på den bærbar computer, da de to er loddet sammen. En løsning er derfor. at du investerer i et eksternt grafikkort, som tilsluttes via USB på din computer. Et eksternt grafikkort kan købes på nettet fra omkring 600 kroner.

Hvis din bærbar har et dedikeret grafikkort

Er din bærbar udstyret med et dedikeret grafikkort, så har du følgende muligheder, hvis grafikkortet underperformer i forhold til dine behov.

1. Foretag fejlfinding og løs problemet selv

Det første og bedste sted, du kan begynde, for at få en bedre udnyttelse af dit grafikkort er ved at foretage en såkaldt fejlfinding og herefter forsøge at løse problemet selv. Det er slet ikke så svært og samtidig koster det ikke en kroner. 

Vi har lavet en vejledning til dig her, hvordan du foretager en fejlfinding og løser problemer med grafikkortet.

2. Udskift grafikkoret med et større grafikkort

Når du har en bærbar computer med et dedikeret grafikkort, så kan du vælge at udskifte grafikkortet med et større og hurtigere grafikkort, hvis du ikke er tilfreds med ydelsen på det nuværende grafikkort. Er du lidt fiks på fingrene, så skan du selv udskifte grafikkortet på din computer, du kan også vælge at få en ekspert til at gøre det. Prisen for et nyt dedikeret grafikkort starter omkring 300 kroner på nettet, og dertil skal du lægge arbejdsløn, hvis du ikke selv udfører operationen.

Fælles for bærbar med integreret eller dedikeret grafikkort

Få du ikke en væsentlig forbedre ydelse på dit grafikkort på din bærbar computer, om den er udstyret med et integreret grafikkort eller et dedikeret grafikkort, så bør du overveje at købe en helt ny bærbar for at opnå det bedste resultat. 

Nyere Ældre