Undgå at købe en ny bærbar og fix selv problemer med langsomme og træge taster!

 


Med tiden slides tasterne på en bærbar computer, så de ikke reagerer så effektivt, som da computeren var ny. Problemet kan du komme til livs med dette lille fix.

Tastaturet på en bærbar computer er sammen med batteriet nok den sliddel, hvor du først mærker computerens alder tynge.

Tasterne slides efter brug, slag og væskeansamlinger, hvilket er svært at undgå i løbet af en travl hverdag, hvor den bærbare for mange mennesker er et af de vigtigste arbejdsredskaber i skolen, på jobbet eller privat i hjemmet.

Når du først har installeret ,og sat din PC op, og du har vænnet dig til at bruge den, så er det måske ikke så rart at skulle undvære den til computerværkstedet, som kan sætte en nyt tastatur på. Ultimativt kan du også være nødsaget til helt at skifte den ud, hvis det kan være rigtigt dyrt at udskifte et laptop keyboard.

Det to skrækscenarier kan du muligvis undgå ved at bruge denne metode, og samtidig undgå at overtrække dankortet til køb af en ny PC eller en dyr PC-reparation.

Aktivering af træge taster i Windows 10

Når tasterne er langsomme, slidte og træge, så kan du afhjælpe problemerne ved at aktivere træge taster i Windows 10, som sørger for at tasten er trykket ned til, du trykker på en ny tast.

Du aktiverer træge taster i Windows 10, sådan her.
  1. Klik på Start-menuen
  2. Vælg Indstillinger
  3. Klik på Øget tilgængelighed
  4. Vælg Tastatur
  5. Under punktet Brug træge taster flytter du skyderen til højre for at aktivere træge taster
Samtidig kan du med fordel aktivere genvejen, hvor du med 5 tryk på SHIFT kan aktivere og deaktivere funktionen efter behov.

Hvis tastatur-problemerne ikke løses

Har du stadigvæk problemer med tastaturet på din PC, så kan du overveje at foretage en rensning mellem tasterne med en vatpind, for at se om du kan fjerne evt. skidt. Har det ingen effekt, så kan du vælge at koble et lille eksternt tastatur til din computer, så du kan skrive på det i stedet for. Hvis du ikke er fan af den løsning, så besøg dit lokale PC-værksted for at få en pris på udskiftning af tastaturet. Endelig kan det også være, at hvis din computer efterhånden har mange år på bagen, at det bedste for både dig og den simpelthen er at bide i det sure æble, og købe en helt ny bærbar computer.

Nyere Ældre