Guide: Sådan deler du internetforbindelse på din Windows 10-computer

 


Brug din Windows 10-PC som et mobilt hotspot ved at dele din internetforbindelse med andre enheder via WiFi. Se hvordan du gør i vores guide her.

Kommer din bærbar med indbygget mobildataforbindelse, eller har du mobildata på en USB-stick, så kan du faktisk helt skippe WiFi-routeren ved at omdanne din PC til en WiFi-router.

Fordele ved at bruge din PC som mobilt hotspot

Der er flere fordele ved at dele din internetforbindelse med andre enheder via WiFi på din computer. 
  • Du sparer penge da du kan nøjes med et enkelt bredbåndsabonnement
  • Du slipper for at have en WiFi-router stående
  • Du slipper for firmware- og sikkerhedsopdateringer til en WiFi-router

Du sparer penge da du kan nøjes med et enkelt bredbåndsabonnement

Hvem vil ikke gerne spare penge! Her får du en oplagt mulighed, hvis du i forvejen har et mobiltbredbåndsabonnement, så kan du spare penge på bredbåndsregningen ved at skippe den faste forbindelse ved at dele din internetforbindelse med andre enheder via WiFi på din computer

Du slipper for at have en WiFi-router stående

En WiFi-router pynter ikke ligefrem at have stående fremme i stuen, og her har du en oplagt mulighed for helt at droppe routeren, hvis din computer har en indbygget mobildataforbindelse, da du så kan dele din internetforbindelse med andre enheder via WiFi på din computer,

Du slipper for firmware- og sikkerhedsopdateringer til en WiFi-router

En WiFi-router skal løbende modtage firmware- og sikkerhedsopdateringer for at den fungerer sikkert og optimalt. Er firmwaren løbende opdateret til den seneste version, så kører routeren optimalt. Det sker typisk automatisk, men sker det ikke, så skal du gøre det manuelt. Sikkerhedsopdatering er lige så vigtige, da den indbyggede Firewall i routeren er med til at sikre dit netværk mod uindbudte gæster. Hvis du vælger at  dele din internetforbindelse med andre enheder via WiFi på din computer, så kan du helt skippe en router og ovennævnte problemstillinger, da alle opdateringer sker automatisk i Windows 10.

Sådan bruger du din PC som et mobilt hotspot

Du kan dele en WiFi-, Ethernet- eller mobildataforbindelse, hvis din pc har en mobildataforbindelse, og du deler den. Du deler din internetforbindelse via WiFi på din computer i Windows 10 ved at følge denne vejledning.
  1. Klik på Start
  2. Vælg Indstillinger
  3. Klik på Netværk og Internet
  4. Vælg Mobilt Hotspot
  5. Vælg den internetforbindelse, du vil dele, under Del internetforbindelsen fra.
  6. Slå Del min internetforbindelse med andre enheder til.
  7. Hvis du vil oprette forbindelse fra den anden enhed, skal du gå til Wi-Fi-indstillingerne på den pågældende enhed, finde og vælge netværksnavnet, skrive adgangskoden og derefter oprette forbindelse.
Hvis du har lagt Mobilt Hotspot ud som systemikon på proceslinien, kan du også oprette et Mobilt Hotspot på denne måde.

Nyere Ældre