Sådan gør du din Blue-ray samling digital i Windows 10

 


Har du en stor samling af Blue-ray og DVD'er, så har du sikkert mere end en gang overvejet at digitalisere dine film, så du kan afspille dem på computeren eller fra en netværksharddisk eller i Skyen.

Oprettelsen af en MKV-fil på din computer fra en Blue-ray eller DVD kaldes almindeligvis "ripping", hvor du i praksis omdanner dit fysiske produkt til en digital licens, som du gerne må, når du har købt din Blue-ray eller DVD med en original licens. Du må selvfølgelig ikke lave kopier og distribuere disse, da det er ulovligt i henhold til loven omkring ophavsret.

Flere grunde til at gøre din Blue-ray samling digital

Der er mange grunde til at gøre Blue-ray samlingen digital. Din afspiller synger på sidste vers. Du har svært ved at finde plads fysisk til din samling. Det skaber overblik, og er lettere at finde den film, du gerne vil se.

Konverter en Blue-ray Disc til MKV med MakeMKV

For at komme i gang med at gøre din Blue-ray samling digital skal du bruge en App til Windows 10, hvor vi anbefaler MakeMKV, som et af de bedste alternativer til "ripping" af DVD'er.

For at komme i gang med at digitalisere din Blue-ray samling, skal du tilslutte en Blue-ray afspiller til din computer, hvis den ikke allerede kommer med en indbygget.

Sådan "ripper" du en Blue-ray Disc eller DVD med MakeMKV

Først skal du downloade MakeMKV Beta til Windows 10 hos udvikleren, hvilket du kan gøre gratis her.

Nu er du skal du så følge denne proces:

  • Start MakeMKV og åbn en kompatibel video disk eller et filformat med appen, som derefter scanner og importerer filen/disken
  • Vælg Valgmuligheder fra sidemenuen, vælg, om du vil inkludere alle lydstrømme, undertekster eller kun omfatte bestemte sprog (kun engelsk)
  • Vælg Output-mappen (standard er indstillet til Film / DiscName)
  • Klik på knappen "Make MKV" for at starte konverteringsprocessen
En Blue-ray kan være ganske stor, og fylder derfor også rigtig meget på harddisken, hvorfor du ikke skal blive overrasket over, hvis processen godt kan være tidskrævende grundet længden på filmen og hastigheden på afspilleren.

Når processen er afsluttet

Når processen er afsluttet, så er du tæt på at stå med et færdigt produkt, men der der lige et par detaljer mere. 

  1. En "rippet" Blue-ray Disc fylder rigtig meget og flere fylder endnu mere
  2. Valg af afspilningsformat
Vi anbefaler, at du under det første punkt downloader Appen "Handbrake", som du kan bruge gratis til at komprimere og reducere filstørrelsen.

Du kan downloade Handbrake gratis til Windows 10 her.

Under punkt 2 anbefaler vi, at du enten benytter MakeMKV eller Handbrake til at oprette det output/afspilningsformat du ønsker på din digitale Blue-ray kopi.

Sådan afspiller du BlueRay på din Windows 10-PC

Nu er vi så kommet til det vigtigste punkt af dem alle, og det er hvordan du afspiller en "rippet" Blue-ray på din Windows 10-computer.

Her vil vi til enhver tid anbefale VLC Player, der er lige så alsidig som en schweizerkniv, hvor du aldrig kommer til at gå ned på funktioner, og samtidig er VLC Appen særdeles enkel at benytte på en  Windows PC.

Fordelen med VLC Player er, at du også kan benytte den til at afspille en fysisk Blue-ray Disc eller DVD.

Du kan downloade VLC Player til Windows 10 gratis her.

Organisering af din digitale Blue-ray samling

Hvis du kommer til det punkt, hvor du har fået digitaliseret hele din Blue-ray samling, så er næste skridt at få organiseret det digitale indhold, så du let kan finde den film, du gerne vil se og få en samlet oversigt over alle dine digitale film, hvor du også kan se en kort beskrivelse af de enkelte film.

Vi anbefaler KODI til formalet, der er en open-source mediecenter software med sin egen brugerflade, som du kan bruge til at organisere dit eget medieindhold.

KODI har eksisteret siden 2002, hvor den så dagens lys til Xbox, og siden hen er programmet migreret til Windows 10 og en lang række andre platforme.

Når du åbner KODI for første gang, så er der altså ikke noget indhold på platformen, da Appen skal bruge dit indhold for at fungere. Med Appen kan du blande dine egne film med online streamingtjenester, så du får den perfekte brugeroplevelse med alt det indhold, du ønsker. 

Du kan downloade KODI til Windows 10 gratis her.Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol