Pålidelighedsovervågning - det bedste fejlfindingsværktøj til Windows du ikke bruger!

 

Pålidelighedsovervågning er en indbygget facilitet i Windows, som kan hjælpe dig med at diagnosticere, når du oplever at computeren hænger, eller decideret oplever nedbrud eller andre problemer. Se hvordan du bruger det smarte men stærkt oversete værktøj her.

Pålidelighedsovervågning er ofte en overset funktion i Windows, hvilket er en skam, da der er tale om et særdeles effektivt værktøj til fejlfinding og diagnosticering.

Hvad er Pålidelighedsovervågning i Windows

Pålidelighedsovervågning er et old-school med effektfuldt redskab, som har eksisteret siden Windows Vista, der byder på en hurtig og brugervenlig grænseflade med en oversigt med seneste system- og program nedbrud.

Det giver øjeblikkeligt værdi og diagnostisk information for administratorer og PC-brugere, der forsøger at finde årsagerne til nedbrud og systemfejl på enheden.

Sådan aktiveres Pålidelighedsovervågning i Windows

For at åbne Pålidelighedsovervågning skal du gøre sådan her.
  1. Skriv "Pålidelighed" i søgefeltet på skrivebordet
  2. Klik på Vis oversigt over pålidelighed
Nu er du klar til at arbejde videre med at fejlfinde og diagnosticere i Windows på din computer.

Sådan bruger du Pålidelighedsovervågning i Windows

Pålidelighedsovervågning består af et vindue med en oversigt arrangeret med datoer med kolonner til høre, der repræsenterer de seneste dage. Du du kan også se en begivenhedshistorik for de sidste par uger, og du kan vælge at skifte til ugentlig visning. Kolonnen for hver dag viser begivenhederne og hændelserne, der er registreret for den pågældende dag.

Hvis Windows har crashet eller har frossen, så vil du kunne se en rød cirkel med et "X", der repræsenterer fejlen. Hvis du klikker med musen på dagens kolonne, så kan du se flere oplysninger nederst.

Der er mange oplysninger, hvor de mest interessante og brugbare, er de kritiske begivenheder, hvor du fx kan se tidspunktet for, hvornår du har installeret et program, og om der har været uheld eller problemer efter installationen.

Finder du en bestemt begivenhed, som du vil undersøge nærmere, så så skal du dobbeltklikke på den med musen for at åbne et vindue med detaljerede oplysninger.

Generelt arbejder Pålidelighedsovervågning med kategorierne: Programfejl, Windows-fejl, Diverse fejl, Advarsler og Oplysninger.


Nyere Ældre