Hemmelige tips til Windows 10

 


Vi afslører nogle hemmelige og nyttige tips til Windows 10, som du helt sikkert vil kunne få stor glæde af i hverdagen eller på jobbet.


Microsoft er ikke på samme måde som Apple kendt for at afsløre sine hemmeligheder omkring de skjulte funktioner sit styresystem. Det skal dog ikke afholde os fra her at kigge nærmere på, hvordan vi finder den skjulte startmenu i Windows 10 og sparer på strømmen med et lille smart trick.

1. Minimer alle åbne vinduer på nær det aktive

Vi kender det alle sammen, vores skrivebord er overfyldt med åbne vinduer. Det er faktisk let, at lukke alle åbne vinduer, undtaget det vindue, som du arbejder med i øjeblikket.

Klik på titellinien for det vindue, som du vil beholde åbent. Hold herefter musen nede og flyt vinduet hurtigt frem og tilbage - indtil det begynder at ryste. Efter et par hurtige rystelser minimeres alle de andre åbne vinduer.

2. Åbn den "hemmelige" startmenu

Vi kender alle sikkert Windows-ikonet nederst til venstre, som er den officielle startmenu i Windows 10, og som aktiveres ved at klikke på med musen eller med Windows-genvejstasten på tastaturet. 

Windows 10 indeholder dog også en langt mindre kendt startmenu, som byder på en masse ekstra lækkerier eksempelvis enhedshåndtering, diskhåndtering, stifinder, søg og kør.

Du aktiverer den "hemmelige" startmenu ved at højreklikke med musen på Windows-ikonet nederst til venstre på skrivebordet eller med Windows-genvejstasten på tastaturet + X.

3. Åbn apps på proceslinjen med tastaturgenveje

Har du fastgjort genveje til dine favorit-apps på proceslinien, så behøver du ikke klikke på dine ikoner for at åbne dem, da det kan klares med en simpel genvej.

Du åbner apps på proceslinien med Windows-genvejstasten på tastaturet + den relevante nummertast, som svarer til programmets position på proceslinien. Eksempelvis er Word nummer to app på proceslinien, så trykker du på Windows-tasten + 2.

4. Slip for reklamer i startmenuen

Windows 10 er som standard sat til at vise reklamer for Windows Store-apps, som du kan købe, hvilket kan være særdeles trættende og irriterende. Men, der findes faktisk en funktion der gør, at du kan slippe for reklamer i startmenuen.

Du vælger: Indstillinger > Personlig tilpasning > Start > Vis lejlighedsvise forslag i Start, som du slår fra.

5. Luk apps der kører i baggrunden

Nu er vi kommet til den helt store batteri- og datasparer, nemlig hvordan du slår baggrundsapps fra i Windows 10.

For at kontrollere hvilke apps, der kører i baggrunden, så vælg: Indstillinger > Beskyttelse af personlige oplysninger > Baggrundsapps > Vælg Slået fra for at slå en eller flere baggrundsapps fra.

6. Vis filtypenavne i Stifinder

Nu er vi kommet til en absurd nyttig funktion. Microsoft skjuler som standard filtypenavne, hvilket gør livet surt for mange af os, da det er nyttigt at vide, om det eksempelvis er en JPEG eller JPG-fil, vi sidder med.

For at se filtypenavnene i Stifinder, skal du gøre følgende. Gå til søgefeltet i bunden af skærmen, og skriv "Vis filtypenavne" og vælg Skift indstillinger for at vise filtypenavne og klik på "Vis indstillinger". Fjern herefter fluebenet i "Skjul filtypenavne for kendte filtyper". Bekræft dit valg ved at klikke på "Anvend" og derefter "OK".

Nu kan du så se filtypenavne for alle filer i Stifinder.


Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol