Sådan finder du store filer i Windows 11

Sådan kan du se, hvilke filer der bruger mest plads på din harddisken i din computer.

Store filer kan være svære at finde på din PV, især hvis du ikke ved, hvad du skal eller hvilke filer, som du er på udkig efter.

Store filer gemmes på din harddisk og optager med plads, og du kan med mellemrum frigøre plads på din harddisk ved at flytte filerne eller måske helt slette dem, hvis du ikke bruger dem mere.

I andre tilfælde kan det være at en mappe med mange filer i er forsvundet på din PC, og du derfor har behov for at finde den igen.

Hvilken betydning har store filer for din PC?

Udover at store filer optager meget plads på din computers harddisk, så kan store filer faktisk også påvirke ydeevnen på din PC. Store filer forårsager nemlig ofte lave hastigheder og problemer med ydeevnen. Når du har store filer på din computer, tager det længere tid for programmer at indlæse, og for din harddisk at få adgang til data.

Sådan finder du sorte filer på en Windows 11 PC

Når du er eftersøger en specifik stor fil eller gerne vil vide, hvilke filer der bruger mest plads på din harddisken i din computer i Windows 11, skal du gøre sådan her:
  1. Åbn Stifinder
  2. Klik på Denne PC
  3. Skriv stjerne * i søgefeltet i Stifinder 
  4. Klik med musen på den Blå pil til højre for søgefeltet
  5. Når søgeprocessen er afsluttet vælg Sorter i menuen
  6. Under sorter vælg Mere
  7. Klik på Størrelse
Når du har fulgt vores vejledning, så har du nu en oversigt i Stifinder, hvor de største filmapper er står foroven og derefter i faldende rangorden.
Nyere Ældre