Guide: Find apps der dræner batteriet i din Laptop


Identificer de mest strømslugende apps på din PC med vores guide til at finde og lukke batteridrænende apps i Windows 10 og 11.

Hvis du oplever, at din Laptops batteri ikke holder så længe som det plejer, kan det skyldes en app, der bruger mere strøm end nødvendigt. 

Her er en guide til at finde og lukke de pågældende apps i Windows 10 og 11.

Trin 1: Åbn Jobliste

Tryk på Ctrl + Shift + Esc for at åbne Jobliste. Du kan også højreklikke på proceslinien og vælge "Jobliste".

Trin 2: Se efter apps, der bruger meget strøm

I Jobliste skal du klikke på fanen "Processer". Klik på "Strømforbrug" for at sortere processerne efter strømforbrug. De apps, der bruger mest strøm, vil være øverst på listen.

Trin 3: Luk de pågældende apps

Højreklik på den app, der bruger meget strøm, og vælg "Afslut opgave" for at lukke den. Hvis du er usikker på, om du kan lukke en app, kan du søge efter den på internettet for at se, om det er en vigtig systemapp.

Trin 4: Brug Windows' batteriindstillinger

Du kan også bruge Windows' batteriindstillinger til at forlænge batteritiden. Du kan finde disse indstillinger ved at klikke på batteriikonet i meddelelsesområdet og derefter klikke på "Batteriindstillinger". Her kan du justere indstillingerne for batterisparetilstand og slukning af skærmen.

Husk, at det er vigtigt at holde din Laptops batteri rent og have god ventilation i motorrummet, da fugt og snavs kan skabe små elektriske strømme (krybestrømme) på låget og øge selvafladningen. 

Derudover kan du også bruge apps til at overvåge batteriets tilstand og ydeevne, såsom Pure Battery Analytics, som du kan hente gratis i Microsoft Store via dette direkte link.

Nyere Ældre