Sådan beskytter du en mappe med adgangskode i Windows 11

Ved at beskytte en mappe med filkryptering i Windows 11 kan du forhindre, at uvedkommende får adgang til dine filer uden tilladelse.

Det er trods alt ikke alle filer, der skal ses af alle, og låsning af en mappe sikrer, at kun autoriserede personer har adgang til den.

Filkryptering beskytter dine data ved at kryptere dem, og kun personer med den rigtige krypteringsnøgle eksempelvis en adgangskode kan dekryptere den og få adgang til de beskyttede mapper og filer.

Hvorfor skal jeg beskytte mine filer og mapper med et password?

Adgangskodebeskyttelse af en mappe på din PC forhindrer for det første, at uvedkommende personer får adgang til mappen og de følsomme oplysninger, som den nu måtte indeholde. Du kan vælge at betragte det som en ekstra lag af sikkerhed, hvis det uvedkommende at få adgang til din PC og dens indhold, da de har fået fat i din adgangskode til computeren. Så har de godt nok adgang til computeren, men adgangskodebeskyttelsen af mappen forhindrer adgangen til mappens indhold til trods for, at uvekommende personer har fået adgang din computers login kode.

En adgangskodebeskyttelse af en mappe tjener også et andet formål. En filkryptering i form af en adgangskode sikrer dig dig imod, at den pågældende mappe og dens indhold bliver slettet ved et uheld på din PC, da det ikke er muligt, at tømme eller slette mappen uden at kende filkrypteringsnøglen i form af en adgangskode.

Sådan låser du en mappe i Windows 11 med den indbyggede krypteringsfunktion

Du kan kryptere filer og mapper ved hjælp af Windows 11’s indbyggede krypteringsfunktion, og du kan se her, hvordan du opretter en adgangskodemappe i Windows 11.
  1. Højreklik på en fil eller mappe, og vælg derefter Egenskaber
  2. Vælg knappen Avanceret
  3. Markér afkrydsningsfeltet Kryptér indhold for at sikre data
  4. Vælg OK for at lukke vinduet Avancerede attributter
  5. Vælg Anvend
  6. Klik nu på OK
Hvis du har fulgt vores vejledning, så har du beskyttet en mappe med adgangskode i Windows 11, så du næste gang skal indtaste adgangskoden for at få adgang til mappens indhold.
Nyere Ældre