Boot din Windows-PC hurtigere


Deaktivering af Windows-startapps er en simpel måde til at opnå hurtigere opstart og forbedre computerens ydeevnen generelt.

Du kan opnå en hurtigere opstartsproces ved at forhindre din Windows PC i at starte unødvendige apps ved opstart.

Har du aldrig kigget på hvilke opstartsprogrammer, der ligger på din PC, så er det måske på tide, da der kan være rigtig mange sekunder hentet ved at deaktivere de startapps, som du alligevel ikke benytter.

Mange PC producenter fylder en PC med bloatware, uønskede apps, som optager plads på harddisken, hvilket er en ting. En anden ting er, at en stor del af disse bloatware-apps automatisk er opsat til at starte, når du tænder for din PC, og det er ganske unødvendigt, da det tage kræfter fra din PC under opstart og under brug.

Så det gælder alt i alt om, at få disse bloatware programmer deaktiveret under opstarten og ultimativt slettet helt fra din PC, når du alligevel ikke bruger dem.

Hvilke startapps skal du deaktivere?

Når du skal beslutte dig for, hvilke apps, som du skal deaktivere, så skal du som udgangspunkt vælge dem, som du ikke har behov for at have til at køre i baggrunden. Under disse apps bør du benhårdt gå efter at deaktivere de startapps, som står noteret på app-listen med "Høj effekt", da du her får mest valuta for pengene.

Deaktiver af startapps på en Windows PC

For at deaktivere startapps i Windows 11 og Windows 10, skal du gøre sådan her:
  1. Højreklik på Start
  2. Vælg Indstillinger
  3. I venstre menu klik på Apps
  4. Klik på Start i højre menu
  5. Under Startapps slå de apps fra, der ikke skal starte automatisk mere
Har du fulgt vores vejledning, så er de unødvendige startapps nu deaktiverede på din Windows PC, og din computer skulle gerne starte hurtigere op.
Nyere Ældre