Sådan placerer du en Mesh-Router korrekt?


For et effektivt trådløst netværk er det vigtigt, at du placerer din Mesh-Router korrekt for at opnå den bedste dækning og den hurtigste hastighed.

Der skal ikke meget til at forstyrre et trådløst signal herunder også signalet fra et Mesh WiFi-netværk, og signalet kan forbedres med det korrekte setup af Mesh-Router-systemet ved at vælge den bedste strategiske placering af enhederne.

Hvad er en Mesh-Router?

Et Mesh-netværk er en gruppe af internetopkoblede enheder, fx WiFi-routere, der fungerer som ét netværk, så der er flere kilder til forbindelse i dit hjem i stedet for kun en enkelt router. Den første Mesh-enhed, du konfigurerer kaldes router, og hver ekstra Mesh-enhed kaldes et punkt.

Er Mesh-netværk godt?

Et Mesh-netværk består af en gruppe enheder, der fungerer som et enkelt WiFi netværk, så signalet ved alle de tilkoblede enheder er lige godt. Med et Mesh-netværk fungerer alle enhederne som ”hoved-enhed”, hvorfor signalet lige godt ved alle enhederne..

Hvordan opsættes et Mesh-netværk?

Med de fleste Mesh-systemer er routeren indbygget, så alt du behøver at gøre er, at tilslutte dit ethernet-kabel fra dit modem til en af Mesh-enhederne. Enhederne taler som sagt sammen trådløst, men vælger du at trække et kabel mellem hver af dem, vil det give endnu bedre dækning.

Hvordan placeres en Mesh-Router korrekt?

Først skal du sørge for at WiFi-routeren er placeret et centralt sted i dit hjem, så du opnår den bedst mulige dækning før du begynder opsætningen, og her kan du med fordel læse Den ultimative guide til et bedre WiFi-signal. En god tommelfingeregel er, at placere en WiFi-router et sted uden fysiske forhindringer for det trådløse signal og gerne op i højden, da signalet sendes ned ad. 

Herefter er du nu klar til at Mesh-enhederne også kaldet punkter, hvor du med fordel kan eksperimentere med forskellige placeringer indtil du har den bedste og hurtigste forbindelse, og du kan som tidligere nævnt med fordel serieforbinde Mesh-punkterne med et kabel for at opnår et stærkere og mere stabilt WiFi-signal.

Når du vælger placeringer til Mesh-punkterne, så skal du også forsøge at undgå en placering i nærheden af fysiske forhindringer for at opnå den bedste signalstyrke. Fysiske forhindringer kan være møbler, elektronik, vægge, skabe og bærende konstruktioner i form af jernbjælker.

Har du døde zoner på din lokation, så kan det være fristende at opsætte et Mesh-punkt for for at forbedre signalet, men vi anbefaler faktisk, at du helt lader være med at opsætte et punkt, da der aldrig kan skabes en kraftig signalstyrke alligevel.

Slutteligt vil vi anbefale dig, at du løbende under hele processes tager speedtests, hvor du måler hastigheden på netværket, så du er sikker på, at du er på rette vej. Du finder forskellige apps til PC og smartphone, som du kan foretage hastighedsmålinger med, hvor vores foretrukne app er Speedtest.
Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol