Den ultimative guide til et bedre WiFi-signal

 


Tjek disse 10 hurtige tips ud til at forbedre det trådløse internetsignal fra din bredbåndsrouter.

Langsom web browsing, dårlig kvalitet når der streames på Netflix og tabt WiFi-signal, når der arbejdes og games online.

Det er sikkert tale om problemstillinger, vi alle kan forholde os til i en verden, hvor tingene til stadighed foregår mere og mere online. Afhængighed af et godt og stærkt WiFi-signal er simpelthen altafgørende i den moderne private husstand eller virksomgeden for kunne udrette noget.

Vi uddeler her 10 gratis tips i vores ultimative guide til et bedre WiFi-signal, som du kan bruge til at forbedre dit internetsignal.

1. Tjek den fysiske internetforbindelse

Først skal du starte ud med at tage temperaturen på den bredbåndforbindelse, som er ført ind på din lokation for at tjekke om det rent faktisk fungerer som det skal, og du får den maksimale bredbåndshastighed, som du betaler for. Du tjekker kvaliteten på din fysiske internetforbindelse ved at tilslutte et LAN-kabel til din router og herefter forbinde den til din computer, hvorefter du foretager en hastighedsmåling på fx Speedtest.

2. Opdater din routers firmware

Du skal altid sørge for, at firmwaren på din router er opdateret til nyeste version, og det gør du igen ved at smide et LAN-kabel i din router og computer, hvorefter du besøger routerens IP-adresse og under indstillinger opdaterer firmwaren.

3. Find den optimale routerplacering

Lad være med at placere din router i et aflukket skab, bag bogreolen eller i andre lukkede rum, da det påvirker WiFi-signalet i negativ retning, da et kraftigt WiFi-signal kræver at routeren har et frit sendeområde, der ikke er blokeret af fysiske forhindringer

4. Sørg for at din router kører på det rigtige frekvensbånd

De fleste routere i dag er såkaldte dual-band routere, der har to frekvensbånd: 2.4 GHz og 5 GHz, hvor 2.4 GHz-båndet har den længste rækkevidde, og 5 GHz-båndet har et stærkere signal men en kortere rækkevidde. Under administrationsindstillingerne på din router kan du skifte frekvensbånd, alt efter hvad der giver det bedste WiFi-signal på din lokation.

5. Skift kanal på din router

Udover at din trådløse router har et frekvensbånd, så kører det også på en kanal, og hvis denne kanal benyttes af flere af dine naboer, så er den overfyldt og det kan give et dårligere WiFi-signal, så prøv at skifte kanal under administrationsindstillingerne på din router, og mål herefter internethastigheden igen.

6. Udskift antennen på routeren

Din router kan være kraftig på papiret, men lige meget hjælper det, hvos antennen ikke er kraftig nok til at kaste WiFi-signalet rundet på lokaliteten, så du kan med fordel smide et par hundrede kroner efter en kraftigere antenne, og det er nemt at skue en ny antenne af og på en router, så igen grund til at fortvivle der.

7. Tilslut en ekstern antenne

Hvis du døjer med et dårligt WiFi-signal og du har mobilt bredbånd på din adresse, så kan du med fordel øge signalstyrken ved at opsætte en lille ekstern udendørs antenne, der kan hjælpe med at skaffe et kraftigere internetsignal til routeren, som herefter er forbedret, når det sendes trådløst rundt via WiFi.

8. Få en WiFi-extender

En WiFi-extender er stykke ekstra tilbehør til din router, der gør det muligt at forlænge og forstærke WiFi-signalet fra den trådløse router (basen) til computeren (modtagerenheden). Det er en simpel og billig procedure, hvor du for nogle få hundrede kroner kan købe en WiFi-repeater og installere den i en stikkontakt i din bolig.

9. Tjek dine trådløse enheder understøtter din router

Hvis du har en hurtig moderne, der understøtter de hurtigste standarder indenfor trådløs routerteknologi så skal de enheder, som du kobler på det trådløse WiFi også understøtte de samme standarder for du får maksimalt ud af dit WiFi-signal. Disse er lige nu de hurtigste standarder: WiFi 5 = 802.11ac (5 GHz / hastigheder op til 1.300 Mbit/s). WiFi 6 = 802.11ax (Hastigheder op til 11 Gbit/s og sender på 1-7 GHz). Derfor kan du være nødsaget til at skifte dine enheder eller WiFi-kortet i disse for at kunne udnytte det hurtige internetsignal på din lokation.

10. Udskift routeren eller skift internetudbyder

Din router er måske for gammel og langsom, så du kan ultimativt vælge at investere i en hurtigere WiFi-router. Er din router ny og i topform, så bør du måske overveje at finde en ny bredbåndsudbyder, der tilbyder hurtigere internethastigheder på din adresse.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol