5 GHz-hotspot virker ikke i Windows 11, hvad gør jeg?

 

Det er ikke muligt at konfigurere mobile hotspots på 5 GHz-frekvensbåndet, når Windows 11 hotspot 5 GHz ikke er tilgængeligt.

5 GHz er et netværk med højere frekvens, som nogle brugere foretrækker at oprette mobile hotspots med.

Hvad er forskellen på 2.4 GHz og 5 GHz?

Der nogle simple forskelle på de to frekvensbånd, som vi lige vil forklare lidt om her. 2.4 GHz har en længere rækkevidde og en knap så kraftig signalstyrke sammenlignet med 5 GHz, som ikke har så lang en rækkevidde men derimod så en stærkere signalstyrke.

Sådan kontrollerer du, at din PC understøtter 5 GHz-frekvensbåndet

Det er en god idé at starte ud med at undersøge om din computer understøtter 5 GHZ for at starte et sted, og det gør du ved at følge og udføre disse trin i Windows 11:
  1. Skriv CMD i søgefeltet på proceslinien
  2. Vælg og åbn Kommandoprompt
  3. Skriv følgende kommando: "netsh wlan show drivers"
  4. Tryk på Enter
  5. Under Radio types supported skal du nu lede efter 802.11ac
Hvis du finder "802.11ac" på listen, så understøtter din PC 5 GHz.

Årsager til at 5 GHz hotspot ikke er tilgængeligt i Windows 11?

Der kan være flere grunde til, at en computer ikke kan registrere nogen 5 GHz hotspots, når du får adgang til Wi-Fi-forbindelsen.
  1. WiFi-netværkskortet understøtter ikke 5 GHz-bånd
  2. WiFi-routeren understøtter ikke 802.11ac
  3. WiFi-netværkskortets/adapterens indstillingerne er forkerte
  4. WiFi-netværkskortets/adapterens drivere er for gamle

1. Løsning: WiFi-adapteren understøtter ikke 5 GHz-bånd

Hvis dit WiFi-kort eller adapter ikke understøtter 5GHz, så kan du købe en ny computer, der understøtter 5GHz eller gå med den billigere løsning og købe en ekstern WiFi-adapter til USB, der koster nogle hundrede kroner.

2. Løsning: WiFi-routeren understøtter ikke 802.11ac

Hvis din WiFi-router ikke understøtter 5 GHz-frekvensen, så skal du investere i en ny router med understøttelse af 5GHz.

3. Løsning: WiFi-netværkskortets/adapterens indstillinger er forkerte

Den mest almindelige årsag til, at du ikke kan få 5 GHz til at fungere skyldes, at WiFi-kortets/adapterens indstillinger er forkerte, hvor WiFi-kortet/adapteren er indstillet til fortrinsvis at oprette forbindelse til 2,4 GHz-båndet, så ignorerer den automatisk 5 GHz-båndet. En simpel løsning er, at rette indstillingerne til 5 GHz for kortet/adapteren.

4. WiFi-netværkskortets/adapterens drivere er for gamle

Hvis WiFi-kortets/adapterens drivere er for gamle eller måske defekte, så skal du have opdateret driverne eller i installere nogle helt nye drivere, og det kan du gøre under Enhedshåndtering i Windows 11, hvor du højreklikker på WiFi, og vælger opdatering af drivere. Du kan også vælge at downloade og installere nye WiFi-drivere direkte hos producenten.

Hvis du ikke kan identificere 5 GHz-problemet

Ultimativt kan du vælge at bruge Windows 11's netværksfejlfinding, og det gør du sådan her: Indstillinger / System / Foretag fejlfinding. Herefter kører du netværksadapterfejlfinding og Windows giver dig mulighed for at lave et forsøg på en automatisk fejlrettelse af problemet. 

Nyere Ældre