Skaf mere plads efter en Windows 11-opdatering

 

Har din PC begrænset plads efter opgradering til eksempelvis Windows 11 2022 Update 22H2, kan du få mere plads på din PC sådan her.

Den samlede ledige diskplads, din enhed kræver for at gennemføre en Windows 11-opdatering, varierer. men rent generelt så kræver de normale funktionsopdateringer typisk 6GB – 11GB eller mere ledig plads.

Opgraderingsprocessen til enhver version af Windows 11 (såsom 2022-opdateringen) opretter normalt en kopi af den tidligere installation som en præventiv forholdsregel, hvis der opstå en kritisk fejl eller kompatibilitetsproblem undervejs, så har systemet en måde at rulle tilbage til de tidligere indstillinger.

De gamle installationsfiler (inde i mappen "Windows.old") optager altså en masse unødvendig plads på harddisken, og hvis du vælger at sletter disse filer, kan du frigøre helt op til 20GB ledig diskplads, hvilket muligvis ikke er vigtigt for enheder med store harddiske, men derfor kan det sagtens være et problem for enheder med begrænset lagerplads.

Sådan frigøres plads efter Windows 11-opdateirng med Midlertidige filer

For at frigøre plads efter Windows 11 2022 Update (version 22H2) og lign. skal du gøre sådan her:
  1. Åbn Indstillinger
  2. Klik på System i venstre side
  3. Vælg Lager i højre side
  4. Klik på Midlertidige filer
  5. Ryd alle de markerede elementer
  6. Kontroller at der er sat flueben i "Tidligere Windows-installationer"
  7. Klik på Fjern filer
Når du har disse trin, så slettes kopien af den tidligere Windows-installation fra computerens harddiske, hvilket frigør flere gigabyte plads, og du kan selv hvor mange, under Indstillinger > System > Lager.

Nyere Ældre